15 Ιουλίου 2011

Νεκρός από φωτιά στη Λακωνία .

Ένα απανθρακωμένο άτομο βρέθηκε από τη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη Λακωνία, στη θέση Μακρυνάρα του δήμου Ευρώτα, σε γεωργική έκταση, που τέθηκε υπό έλεγχο.

Παράλληλα, νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε για πολλοστή φορά σε δασική έκταση στη περιοχή Βολικές Ζακύνθου. Στο σημείο επιχειρούν 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Εξάλλου, υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε το μεγαλύτερο μέρος της πυρκαγιάς που κατέκαψε χιλιάδες στρέμματα στο Ρέθυμνο, στο δήμο Αγίου Βασιλείου. Τμήμα της φωτιάς, που ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι, άλλαξε πορεία αργά το απόγευμα και κατευθύνθηκε προς τα περίχωρα του δημοτικού διαμερίσματος Μελάμπων, όπου συνεχίζει μέχρι αυτή τη στιγμή να καίει κουκουναριές και πυκνή βλάστηση. Το μέτωπο έχει κυκλωθεί από μεγάλο αριθμό πυροσβεστικών δυνάμεων και σχεδόν ελέγχεται.
Τα πυροσβεστικά ελικόπτερα έπαψαν να επιχειρούν λόγω της προχωρημένης ώρας και στην προσπάθεια να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά, συμμετέχουν πεζοπόρες δυνάμεις και πλήθος πυροσβεστικών οχημάτων, από Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Μοίρες και Χανιά καθώς επίσης και κάτοικοι της περιοχής. Στο έργο της κατάσβεσης και του ελέγχου της, βοήθησε σημαντικά το γεγονός ότι έπαψαν να πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή.

ΠΗΓΗ: www.kathimerini.gr με πληροφορίες από skai.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777