26 Ιουλίου 2011

Παραδόθηκε ο πρώτος Π.Σ. με συμμετοχή του δημοσίου και του ιδιωτικού φορέα.

Πρόκειται για τις εγκαταστάσεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας Βέροιας

Παραδόθηκε σε χρήση το πρώτο κτιριακό έργο που υλοποιείται με τη μέθοδο των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα στη χώρα μας.
Πρόκειται για τις κτιριακές εγκαταστάσεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας Βέροιας ενώ, σταδιακά, τις επόμενες εβδομάδες θα παραδοθούν και άλλοι έξι πυροσβεστικοί σταθμοί (Θεσσαλονίκης, Καλαβρύτων, Γιαννιτσών, Αλεξανδρούπολης, Γαργαλιάνων και Λευκάδας), που υλοποιούνται στο πλαίσιο του ίδιου έργου.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, το νέο κτίριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας, επιφάνειας 1.600 τ.μ., διαθέτει σύγχρονους γραφειακούς χώρους και χώρους διαμονής, θέσεις στάθμευσης για το προσωπικό και τους επισκέπτες, καθώς και εγκαταστάσεις άθλησης και εκπαίδευσης του προσωπικού.
Έχει κατασκευαστεί με σύγχρονες προδιαγραφές εξοικονόμησης ενέργειας, αφού διαθέτει, μεταξύ άλλων, ηλιακούς συλλέκτες για την παραγωγή ζεστού νερού, αισθητήρες στάθμης φωτισμού και κίνησης, σύστημα σκίασης, συστήματα ανακύκλωσης νερού, που μειώνουν τις απαιτήσεις σε ενέργεια.

ΠΗΓΗ: newsbeast

Σ.Δ: Με το ίδιο τρόπο ετοιμάζετε και ο 1ος Π.Σ Θεσσαλονίκης.
Ας ελπίσουμε ότι θα δούμε και στην πόλη του Λαγκαδά σύντομα έναν Πυροσβεστικό Σταθμό και να φύγουν οι συνάδελφοι από το "κλουβί" ώστε μόνιμοι και συμβασιούχοι πυροσβέστες να διαμένουν σε ανθρώπινες συνθήκες.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777