20 Ιουλίου 2011

Λάρισα: Σε εξέλιξη πυρκαγιά στα Αμπελάκια Κισσάβου

Η πρώτη μεγάλη πυρκαγιά τού φετινού καλοκαιριού στην περιοχή του νομού Λάρισας, εκδηλώθηκε σήμερα το απόγευμα σε δασώδεις εκτάσεις - κυρίως πουρνάρια - στην περιοχή από Ελάτεια μέχρι τη θέση Χάλκωμα στα Αμπελάκια του Κισσάβου.

Για την κατάσβεση επιχειρούσαν περίπου 100 πυροσβέστες με 30 οχήματα και όσο υπήρχε φως ημέρας, συμμετείχαν και 6 αεροσκάφη, ενώ υπήρχε αισιοδοξία ότι θα τεθεί υπό έλεγχο, επειδή υπάρχουν δασικοί δρόμοι στην περιοχή, οι οποίοι λειτουργούν ως φυσικές αντιπυρικές ζώνες.
Μέχρι το βράδυ συγκεντρώνονταν και άλλες δυνάμεις πυροσβεστών και οχημάτων απ’ όλο το θεσσαλικό χώρο, αλλά και όμορους νομούς της Στερεάς Ελλάδας και της Μακεδονίας. Στην περιοχή μετέβη ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Παναγιώτης Μπονάτσος, ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Θεσσαλίας, αρχιπύραρχος Αθαν. Μπέης και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κων. Αγοραστός.

ΠΗΓΗ: ΖΟΥΓΚΛΑ

Σ.Δ: Ενα ακόμα συμβάν όχι δασικό αυτή την φορά.
Σήμερα στο Λευκοχώρι Λαγκαδά είχαμε συμβάν αστικό (κατοικία). Στον τόπο το πρώτο όχημα που έσπευσε ήταν το "δασικό" περιπολικό Λ-30 με 3 άτομα πλήρωμα και κατόπιν το "δασικό" περιπολικό Λ-31 και η έξοδος από το κλιμάκιο Λαγκαδά. Δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό να σωθεί η κατοικία.

Πρέπει να σημειώσω εδώ τις σοβαρές ελλείψεις σε πυροσβεστικό προσωπικό στο Π.Κ Λαγκαδά καθώς και ότι πρέπει ΑΜΕΣΑ να γίνει σταθμός διότι η περιοχή που καλύπτει είναι τεράστια και με 5 άτομα βάρδια (μόνιμο προσωπικό) δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στο έπακρο σε συμβάντα.
Αξιέπαινη είναι η προσπάθεια που καταβάλουν οι συνάδελφοι (ξεπερνώντας τους εαυτούς τους), συμβασιούχοι και μόνιμοι καθώς και ο προϊστάμενος του κλιμακίου (αν και νέος στο κλιμάκιο) ώστε να βγουν οι βάρδιες και οι επεμβάσεις στα συμβάντα να γίνονται ΑΜΕΣΑ όπου χρειαστεί με τα λίγα μέσα σε έμψυχο αλλά και άψυχο υλικό (οχήματα κ.α).

Δεν το έχω πει ποτέ αλλά νομίζω πως είναι καιρός να το κάνω.
ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΦΑΝΟ ΩΣ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΑΝΗΚΩ ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ Π.Κ ΛΑΓΚΑΔΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΝ ΤΌΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ !!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777