10 Αυγούστου 2011

Μαίνονται οι πυρκαγιές σε δύο χωριά της Κέρκυρας.

Μαίνεται η πυρκαγιά στο νότιο τμήμα της Κέρκυρας, που ξέσπασε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα, ενώ ισχυρότερα είναι τα πύρινα μέτωπα σε Άη Γόρδη Λευκίμμης και Βιταλάδες. Μάλιστα, στις Βιταλάδες κάηκε το δημοτικό αναψυκτήριο. Στα αρνητικά της προσπάθειας για κατάσβεση το γεγονός πως στη Ν. Κέρκυρα πνέουν ισχυροί άνεμοι που φτάνουν και τα 7 μποφόρ.

Υπό μερικό έλεγχο βρίσκονται οι υπόλοιπες οχτώ εστίες.

Στην Κέρκυρα έχουν καταφθάσει από την πρώτη στιγμή ενισχύσεις των επίγειων δυνάμεων σε αεροπορικά μέσα ενώ έχουν σπεύσει να συνδράμουν όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των πυροσβεστικών οχημάτων των δημοτικών κοινοτήτων.
Εν τω μεταξύ, ο Δήμος Κέρκυρας έχει προχωρήσει σε επίταξη ιδιωτικών υδροφόρων με τους ιδιοκτήτες τους να συμβάλλουν στις επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής, ενώ ανοιχτό παραμένει και το δημαρχείο προκειμένου να γίνει συντονισμός της επιχείρησης.

Σε δεκάδες προσαγωγές έχει προχωρήσει η αστυνομία μετά την καταγγελία πολιτών για έναν ύποπτο νεαρό με μηχανάκι ενώ παράλληλα συνεχίζει τους ελέγχους σε όλη τη Νότια Κέρκυρα.
Αυτήν την ώρα, μάλιστα, έχει προσαχθεί στο αστυνομικό τμήμα Μπενιτσών και εξετάζεται η πιθανή εμπλοκή του οδηγού ενός αυτοκινήτου, του οποίου τις κινήσεις θεώρησαν ύποπτες.

ΠΗΓΗ: newsbeast

Σ.Δ: Συνάδελφοι φοράτε τα Μέσα Ατομικής Προστασίας, ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ !!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777