21 Αυγούστου 2011

Υπό μερικό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Εύβοια και Ρέθυμνο. Σε εξέλιξη οι φωτιές σε Αχαΐα και Ηλεία.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν πυρκαγιές που είχαν ξεσπάσει νωρίτερα στη Μαγούλα Αττικής, σε περιοχή χαμηλής βλάστησης στο Λαγονήσι, στη Σκεπαστή στη Λίμνη Ευβοίας καθώς και στις Πρασιές Ρεθύμνου. Από το Σάββατο καίει πυρκαγιά στην περιοχή Αγίου Νικολάου Σπάτων Αχαΐας. Το έργο της Πυροσβεστικής στην Αχαΐα είναι εξαιρετικά δύσκολο, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν και του δύσβατου της περιοχής.

Η πυρκαγιά στη Λίμνη Ευβοίας ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής και το έργο της κατάσβεσης δυσχαίρεναν ιδιαίτερα οι ισχυροί άνεμοι που άλλαζαν συνεχώς κατεύθυνση. Τη φωτιά ωστόσο που έκαιγε αγροτοδασική έκταση στο χωριό Σκεπαστή κατάφεραν να θέσουν υπό μερικό έλεγχο οι 17 πυροσβέστες που έσπευσαν στην περιοχή με 7 οχήματα. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν επιπλέον δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.
Υπό έλεγχο τέθηκε επίσης και η φωτιά σε χαμηλής βλάστησης έκταση στις Πρασιές Ρεθύμνου όπου επιχείρησαν, με τη συνδρομή και ενός ελικοπτέρου, 14 πυροσβέστες με 8 οχήματα και 1 πεζοπόρο τμήμα.
Νωρίτερα είχαν τεθεί υπό μερικό έλεγχο και οι πυρκαγιές που είχαν ξεσπάσει στη Γαλάζια Ακτή στο Λαγονήσι και στη Μαγούλα. Στο μεν Λαγονήσι επιχείρησαν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα και δύο ελικόπτερα, ενώ στη Μαγούλα 25 πυροσβέστες με 8 οχήματα και τη συνδρομή ενός ελικοπτέρου.
Στον Αγιο Νικόλαο Σπάτων Αχαΐας, η πυρκαγιά ξέσπασε λίγα λεπτά πριν από τις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου. Αμέσως στην Πυροσβεστική σήμανε συναγερμός για τη Μονή του Αγίου Νικολάου. Το δύσβατο της περιοχής δυσκόλευε ακόμη περισσότερο το έργο της κατάσβεσης, γι' αυτό και επιστρατεύτηκαν εναέρια μέσα. Ευτυχώς, αν και ήταν σε κοντινή απόσταση, η πυρκαγιά δεν απείλησε το Μοναστήρι, αλλά ούτε κατοικημένη περιοχή. Επεκτάθηκε όμως γρήγορα στο βουνό, καταστρέφοντας αρκετά στρέμματα δασικής έκτασης.
Η φωτιά συνεχίζει να καίει και την Κυριακή παρά την μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής που συμμετείχε στην κατάσβεση. Συγκεκριμένα στο έργο της κατάσβεσης, εκτός από 15 οχήματα με 24 άνδρες και 27 πυροσβέστες του πεζοπόρου τμήματος πήραν μέρος από αέρος, ένα ελικόπτερο, και πέντε πυροσβεστικά αεροσκάφη.
Τη μάχη με τις φλόγες δίνουν 18 πυροσβέστες, με 7 οχήματα, 1 ελικόπτερο και 4 αεροσκάφη και σε αγροτοδασική έκταση στη Νεάπολη Ηλείας.

ΠΗΓΗ:ΤΟ ΒΗΜΑ

Σ.Δ: Από ότι με ενημερώνουν συνάδελφοι από τα μέτωπα συνεχώς υπάρχουν αναζωπυρώσεις !!!!
Συνάδελφοι,
ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Φοράτε τα Μέσα Ατομικής Προστασίας !!!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777