29 Αυγούστου 2011

Επίκαιρη Ερώτηση για όσους Αποκλείονται από την προκήρυξη επειδή ...υπηρέτησαν την Πατρίδα !!!!

29/08/2011

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό
Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: «Άδικος αποκλεισμός συμβασιούχων πυροσβεστών από τον νόμο 3938/2011»

Στις αρχές Σεπτεμβρίου 2011 ξεκινάει η κατάθεση δικαιολογητικών 3.400 συμβασιούχων πυροσβεστών για την εργασιακή υπαγωγή τους στις διατάξεις του νόμου 3938/2011 που μεταξύ άλλων προβλέπουν την συγκρότηση εντός του πυροσβεστικού σώματος «κατηγορίας προσωπικού με την ονομασία “Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης”, οι οποίοι καταλαμβάνουν επί θητεία οργανικές θέσεις».
Από τις διατάξεις του νόμου επί της ουσίας αποκλείεται τμήμα των συμβασιούχων πυροσβεστών που κατά τα προηγούμενα χρόνια υπηρέτησαν τη στρατιωτική τους θητεία ενώ εργάζονταν στο σώμα. Στο άρθρο 15 παρ.3 του νόμου αναφέρεται πως δυνατότητα ένταξης στον νόμο (εκτός των άλλων) διαθέτουν όσοι «εποχικοί πυροσβέστες είχαν την ιδιότητα αυτή σε μία από τις αντιπυρικές περιόδους 2008 έως και 2010 και επιπλέον την ίδια ιδιότητα σε πέντε αντιπυρικές περιόδους κατά τα έτη 2000 έως και 2007»
Αντίστοιχη διαδικασία προβλέπει το Π.Δ 121/2007 που ενώ αναφέρει πως «εποχικοί πυροσβέστες που αδυνατούν να παρέχουν την υπηρεσία τους σε συγκεκριμένη συμβατική περίοδο ή μέρος αυτής επειδή καλούνται να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στις ένοπλες δυνάμεις, διατηρούν το δικαίωμα επαναπρόσληψης στην υπηρεσία την πρώτη συμβατική περίοδο που ακολουθεί μετά τη λήξη της στρατιωτικής θητείας» καταλήγει πως «το χρονικό διάστημα της στρατιωτικής θητείας που συμπίπτει με το χρόνο συμβατικής περιόδου δεν λογίζεται ως χρόνος πραγματικής απασχόλησης για το εποχικό πυροσβεστικό προσωπικό».
Με βάση τα παραπάνω αποκλείονται από το νόμο συμβασιούχοι πυροσβέστες που προσελήφθησαν πχ το 2004 (χωρίς να ζητείται η εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων κατά την πρόσληψή τους) και δεν κατάφεραν εκ των πραγμάτων να συμπληρώσουν το σύνολο των απαιτήσεων (συμμετοχή τους στις απαιτούμενες αντιπυρικές περιόδους) λόγω της υποχρεωτικής τους θητείας στις ένοπλες δυνάμεις.

Επειδή, δεν είναι δυνατόν οι εργαζόμενοι να «τιμωρούνται» επειδή εκπλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στις ένοπλες δυνάμεις.
Επειδή, σε μια περίοδο που ο ελληνικός λαός βιώνει τεράστιες οικονομικές δυσκολίες, η κυβέρνηση οφείλει να προστατεύει το δικαίωμα στην εργασία.

Ερωτάται ο κ. υπουργός

Προτίθεται να παρέμβει και αν ναι με ποιον τρόπο έτσι ώστε να αρθεί η αδικία σε βάρος των συγκεκριμένων εργαζόμενων και να μπορέσουν να συμμετέχουν στις διαδικασίες που προβλέπει ο ν. 3938/2011;

Η ερωτώσα βουλευτής

Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου


Σ.Δ: Η Επίκαιρη Ερώτηση θα συζητηθεί την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου. Το σωματείο μας συνεχίζοντας την προσπάθεια για όσους πιθανόν να μην μπορούν να συμμετάσχουν στην προκήρυξη και κυρίως των μελών του, έχει έρθει σε επικοινωνία με βουλευτές ώστε να δοθούν απαντήσεις σε ερωτήματα τα οποία ΟΛΟΙ αποφεύγουν να θέσουν και αφορούν όσους μένουν εκτός προκήρυξης !!!Να σημειωθεί ότι έγιναν προσπάθειες για επικοινωνία με τον Υπουργό ώστε να πάρουμε απάντηση προφορική στο θέμα των φαντάρων αλλά ......... οπότε τώρα θα ΠΑΡΟΥΜΕ απάντηση για να ξέρουν και οι συνάδελφοι !!!
Το θέμα αυτών που Υπηρέτησαν στην Στρατιωτική τους Θητεία σε ένα από τα έτη 2008 έως και 2010 και έχουν προσληφθεί μετά το 2004 είναι ένα από τα θέματα που έχουμε θέσει ως σωματείο από την πρώτη στιγμή !!!
Θεωρούμε ότι δεν πρέπει να "τιμωρείται" όποιος ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ την Πατρίδα την ώρα που κάποιοι άλλοι είτε έφυγαν από το Π.Σ γιατί βρήκαν αλλού δουλεία είτε κάποιοι άλλοι που για δικούς τους λόγους, προτίμησαν να βγουν.... γιωτάδες (και δεν εννοώ όσους το άλλαξαν με τις σωστές διαδικασίες) να τους δίνετε το δικαίωμα να συμμετάσχουν ενώ συνάδελφοι που συνεχίζουν να υπηρετούν στο σώμα και ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ να αποκλείονται.
Τις ερχόμενες εβδομάδες έχει ζητηθεί και θα μας δοθούν απαντήσεις και για όλους τους υπόλοιπους συναδέλφους που μένουν εκτός προκηρύξεως.


Τέλος, να ευχαριστήσουμε την κ. Αμμανατίδου που συνεχώς βρίσκετε στο πλευρό μας !!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777