29 Αυγούστου 2011

Έφυγε ο Αντιπύραρχος Παναγιώτης Νίκας...

Ήταν ένας από τους πιο μάχιμους αξιωματικούς της Πυροσβεστικού Σώματος.

Όσοι γνώρισαν από κοντά τον Παναγιώτη Νίκα, στην θητεία του στην Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας, γνωρίζουν πολύ καλά ότι πάνω απ΄όλα είχε το καθήκον και την προστασία του πολίτη.

Ήταν από τους ήρωες πυροσβέστες - διασώστες, που είχαν απεγκλωβίσει πολύ κόσμο από τα συντρίμια στους σεισμούς της Καλαμάτας, του Αιγίου, της Αθήνας και αλλού. Επρόκειτο για έναν από τους πιο μάχιμους αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στον οποίο απονεμήθηκε τιμητικό μετάλλιο ανδραγαθίας για το έργο του κατά τον φονικό σεισμό του Αιγίου το 1995, ενώ ήταν αυτός που έσωσε από τα συντρίμμια τον 12χρονο Αντρέα. Το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε μετατεθεί στην Περιφέρεια Πυροσβεστικής Ανατολικής Αττικής. Ήθελε να είναι πιο κοντά στην οικογένειά του. Όπως μας είχε πει σε ανύποπτο χρόνο, είχε τύψεις που την είχε παραμελήσει, αφού ως μάχιμος αξιωματικός δεν ήταν στο σπίτι όσο θα έπρεπε.

Τα ξημερώματα η καρδιά του τον πρόδωσε. Ο οδηγός του, που πήγε νωρίς το πρωί στο σπίτι για τον πάρει, τον βρήκε νεκρό στα σκαλοπάτια του σπιτιού του. Όλα δείχνουν οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.
O ξαφνικός χαμός του, βύθισε στο πένθος όλο το πυροσβεστικό σώμα, νιώθω μεγάλη θλίψη για τον χαμό του, ήταν ένας κομάντο, πρότυπο για όλους εμάς που τον ζήσαμε από κοντά τι λόγια να πεις... κύριε Διοικητά ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει…
Η κηδεία του θα γίνει αύριο Τρίτη 30 Αυγούστου στην Περιοχή της Ηλιούπολης όπου και έμενε τον τελευταίο καιρό.

Καλώς σου ταξίδι κύριε Διοικητά…

Ο διαχειριστής

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟ BLOG
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Σ.Δ: Καλό Ταξίδι κύριε Διοικητά !!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777