02 Αυγούστου 2011

Στο έλεος πυρκαγιών η Κέρκυρα-Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί – απειλούνται κατοικημένες περιοχές

Κατοικημένες περιοχές στο Κομπίτσι, δέκα χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Κέρκυρας και στο χωριό Αλειματάδες στα βορειοδυτικά του νησιού, απειλεί η πυρκαγιά, που μαίνεται από τις 17.30

Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη σε πολλά μέτωπα σε όλο το νησί – το οποίο έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης – ενώ αναμένονται εναγωνίως ενισχύσεις.
Ειδικότερα, στην Κέρκυρα κατευθύνονται τέσσερα οχήματα από την Ήπειρο, τέσσερα από τη δυτική Μακεδονία, δύο από τη δυτική Ελλάδα, καθώς και δύο πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής εκ των οποίων το ένα έρχεται από την Αθήνα με C130
μαζί με τον υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των ανδρών της Πυροσβεστικής, πρόκειται για εμπρησμό.

Εξάλλου και ο δήμαρχος Κερκυραίων, Γιάννης Τρεπεκλής, έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού στο σύνολο του νησιού, αφού οι φωτιές έχουν ξεσπάσει από τον βορρά έως τον νότο.
Η πυροσβεστική δεν επιβεβαιώνει για την ώρα το ενδεχόμενο του εμπρησμού, αν και οι πολλές εστίες κινούν τις υποψίες και προς αυτή την κατεύθυνση.

ΠΗΓΗ: Nationalpride.Wordpress

Σ.Δ: Συμφωνα με πληροφορίες στο ανακριτικό της Πυροσβεστικής προσήχθη πριν από λίγο και ανακρίνεται ένας 60χρονος ο οποίος, σε ελέγχους που κάνουν σε όλες τις οδικές αρτηρίες οι αστυνομικοί, βρέθηκε να έχει στην μοτοσικλέτα του δοχείο με βενζίνη και στουπί.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777