15 Σεπτεμβρίου 2011

Υποπυραγός Φύλακας άγγελος έσωσε 34χρονη απο πνιγμό.

Μια από τις πλέον παράξενες και ασυνήθιστες ιστορίες για απόπειρα αυτοκτονίας δεν πραγματοποιήθηκε χάριν στην ανθρωπιά και λεβεντιά ενός 36χρονου Υποπυραγού που υπηρετεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του Κιάτου.

Μας την μετέφερε αυτόπτης μάρτυρας ιδιοκτήτης παραλιακού καταστήματος στο Κιάτο και μας την επιβεβαίωσε ο ευσυνείδητος υποπυραγός Δημήτρης Λιότσιος, ο άνθρωπος που αποτέλεσε τον φύλακα άγγελο για την 34χρονη κοπέλα που επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή της στα νερά του Κορινθιακού στην παραλία του Κιάτου.
Η συγκεκριμένη κοπέλα Ελληνικής καταγωγής έφτασε στο Κιάτο με τον προαστιακό νωρίς το βράδυ της περασμένης Κυριακής 10.9.2011.
Κάποια στιγμή σε κοντινό σημείο από τον προαστιακό έβγαλε όλα τα ρούχα της (και τα εσώρουχά της) και άρχισε να τρέχει με κατεύθυνση την παραλία του Κιάτου.
Φαίνεται ότι την παρατήρησαν πάρα πολλοί κάτοικοι ή διερχόμενοι γιατί ήδη είχαν γίνει αρκετά τηλεφωνήματα στην Αστυνομία. Κανείς όμως από όλους αυτούς δεν επιχείρησε να την σταματήσει αφού σχεδόν σε όλους πέρασε η υποψία από το μυαλό ότι κάτι … δεν πάει καλά με την κοπέλα.
Τρέχοντας πάντα ολόγυμνη και με την Αστυνομία να ψάχνει να την βρει χωρίς αποτέλεσμα , η κοπέλα έφτασε στα παραλιακά καταστήματα του Κιάτου. Όπως μας είπαν πέρασε από μπροστά από το γνωστό φαστ-φουντ "το κάτι άλλο".
Για καλή της τύχη στο σημείο αυτό περνούσε ο 36χρονος υποπυραγός με την μηχανή του και με φιλικό του πρόσωπο. Αμέσως όπως μας είπε μόλις είδε την 34χρονη να τρέχει γυμνή προς την θάλασσα το μυαλό του πήγε στο κακό, κατέβηκε αμέσως από την μηχανή του και άρχισε να τρέχει προς την κοπέλα ενώ ταυτόχρονα τηλεφωνούσε από το κινητό του προς την αστυνομία. Τους είπε τι συνέβαινε και ποιος είναι και από την αστυνομία του είπαν ότι γνωρίζουν το περιστατικό και ψάχνουν να βρουν την κοπέλα.
Ο υποπυραγός την ακολουθούσε σε απόσταση πέντε-ξι μέτρων όταν αυτή κοντοστάθηκε για λίγο λαχανιασμένη 2 μέτρα πριν από τα κύματα.
Τότε ο Δημήτρης Λιότσιος διατηρώντας την ψυχραιμία του προσπάθησε να της μιλήσει και να της πει να μην κάνει αυτό που σκέπτεται και της πρόσφερε μάλιστα και ένα σεντόνι που ήδη του έχει φέρει μια γυναίκα από γειτονικό σπίτι.
Όπως μας είπε ο υποπυραγός η 34χρονη τον κοιτούσε σαν να ήταν χαμένη στον κόσμο της χωρίς να πει ούτε μία λέξη.
Ξαφνικά γυρίζει προς την θάλασσα και επιχειρεί να πέσει στα νερά. Ο υποπυραγός τρέχει προς το μέρος της και μισοβουτηγμένος μέσα στην θάλασσα την αρπάζει όπως καλλίτερα μπορούσε και την βγάζει έξω από το νερό. Αμέσως αυτοί που είχαν σπεύσει δίπλα του την τυλίγουν με το σεντόνι και προσπαθούν να την ηρεμήσουν με δυο καλά λόγια.
Σε λίγο φτάνει και η αστυνομία και η κοπέλα τυλιγμένη πάντα στο σεντόνι μεταφέρεται με το περιπολικό στο Αστυνομικό τμήμα Κιάτου.

Μετά από λίγη ώρα επισκέπτεται το τμήμα ο υποπυραγός από ενδιαφέρον για να δει σε ποια κατάσταση βρίσκεται η κοπέλα. Ήδη όμως βρισκόντουσαν εκεί οι γονείς της και με δάκρυα στα μάτια αγκάλιασαν τον ήρωά τους , δηλαδή τον υποπυραγό Δημήτρη Λιότσιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ FIRE & RESCUE

Σ.Δ: ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΓΙΑ !!!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777