21 Σεπτεμβρίου 2011

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έφεραν πλημμύρες στην Θεσσαλονίκη και ....φωτιές στην Ηλεία !!!

Κλειστή η Εγνατία σε Στρυμόνα και Ρεντίνα.
Προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση στη Θεσσαλονίκη.

Διεκόπη η κυκλοφορία στον κόμβο της Ρεντίνας, στην επαρχιακή οδό Λαγκαδά - Ρεντίνας και στο ύψος του ρέματος Μοδίου, εξαιτίας της συσσώρευσης υδάτων, φερτών υλικών και πτώσης δέντρων.
Επιπλέον, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία οδό στο ύψος του Στρυμόνα στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη. Η κυκλοφορία διεκόπη και στο ρεύμα εξόδου προς Καβάλα της Εγνατίας Οδού. Η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται μέσω του νομού Σερρών.
Με δυσκολία κινούνταν νωρίς το πρωί τα οχήματα στην περιφερειακή οδό, στο ύψος της αερογέφυρας Σταυρούπολης, ενώ αρκετοί φωτεινοί σηματοδότες ήταν εκτός λειτουργίας.
Παράλληλα, έντονα είναι σήμερα το πρωί τα καιρικά φαινόμενα στο νομό Χαλκιδικής.
Στο μεταξύ, τους επιβάτες οχήματος που εγκλωβίστηκαν με το αυτοκίνητο τους σε ρέμα ανάμεσα στα κοιμητήρια και στην Χαριλάου Θεσσαλονίκης εξαιτίας της έντονης νεροποντής απεγκλώβισαν άνδρες της πυροσβεστικής τα ξημερώματα.
Χωρίς ρεύμα είναι από χθες το βράδυ η περιοχή του Χορτιάτη, της Καρδίας, του Μεσημερίου, του Σχολαρίου, της Επανομής, του Τριλόφου, του Πλαγιαρίου, της Κερασιάς, της Μηχανιώνας και των Βασιλικών.
Η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε εξάλλου, διακοπές στην ηλεκτροδότηση και ζημιές σε γεωργικές καλλιέργειες, κυρίως αμπέλια και οπωροφόρα, σε περιοχές των νομών Πέλλας, Ημαθίας και Πιερίας.

ΠΗΓΗ: ΒΟΡΕΙΑ
************************
Πυρκαγιές λόγω κεραυνών στην Ηλεία.

Έντονα ήταν τα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν χθες την Ηλεία με τους κεραυνούς να προκαλούν φωτιές, αλλά και διακοπές ρεύματος.
Συγκεκριμένα στην περιοχή του Λούβρου εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δάσος λόγω των κεραυνών με αποτέλεσμα να σπεύσει στο σημείο η Πυροσβεστική που κατόρθωσε σε σύντομο χρόνο να θέσει υπό έλεγχο τις φλόγες και να μην επεκταθεί η φωτιά.
Στον Πύργο στον κόμβο της Φιλοθέης ξέσπασε φωτιά από κεραυνό σε κολόνα της ΔΕΗ που διέλυσε τους μονωτήρες και κόπηκε το ρεύμα στην περιοχή. Προβλήματα σε κολόνες της ΔΕΗ προκλήθηκαν και στις περιοχές Βαρθολομιό, Κουρτέσι και Νησί της Βάρδας.

ΠΗΓΗ: Newsbeast

Σ.Δ: Αυτή την στιγμή στον χείμαρο στην περιοχή του Μελισσουργού (Μόδι) βρίσκετε μεγάλη δύναμη της Δ.Π.Υ. Θεσσαλονίκης καθώς και μία ομάδα απο το πεζοπόρο της 2ης ΕΜΑΚ.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777