04 Οκτωβρίου 2011

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011 ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

Σαν εφτασφράγιστο μυστικό εξακολουθούν να διατηρούν στα συρτάρια και στα ... "μαγειρεία" τους οι επισπεύδοντες τα εναλλακτικά σχέδια για τον καθορισμό της μορφής που θα λάβει τελικά το ενιαίο μισθολόγιο για όλους τους υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας.
Το τελικό ... "μόρφωμα" όποιο κι αν είναι αυτό, αναμένεται ν' ανακοινωθεί μικρό μόνο χρονικό διάστημα από τη δημοσιοποίηση του ενιαίου μισθολογίου για όλο τον υπόλοιπο στενό δημόσιο τομέα, πλην όμως κάποιες "ακριτομυθίες" γύρω από τις προετοιμασίες άρχισαν να γίνονται ή ξεκίνησαν να διαρρέονται σκόπιμα ώστε να σφυγμομετρηθούν οι αντιδράσεις.
Στο πλαίσιο αυτό, το bloko.gr δημοσιοποιεί μία από τις εκδοχές που εκτιμάται πως συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες πιθανότητες για να γίνει πράξη, διατηρώντας ωστόσο όλες τις προφυλάξεις και ως προς τη σκοπιμότητα της "διαρροής", πολύ δε περισσότερο σχετικά με το αν θα είναι αυτή η τελική μορφή που θα επιλεγεί.
Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές ενημέρωσης, αυτό που εξετάζεται ως σφόδρα πιθανό για να εφαρμοστεί, είναι μια λύση καταφυγής στο ενιαίο μισθολόγιο των υπόλοιπων υπαλλήλων του δημοσίου, συν ένα επίδομα ειδικών συνθηκών, το οποίο αφενός θ' αυξάνει τις μηνιαίες απολαβές του ένστολου προσωπικού έναντι των υπολοίπων που δεν έχουν εξαιρεθεί, αφετέρου θα εξισώνει τις συντάξεις με αυτές που θα δοθούν σε όλο το δημόσιο.

του Γιώργου Καραϊβάζ.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ BLOKO

Σ.Δ: Αυτό μας ενδιαφέρει για το μέλλον και εφόσον βέβαια αρχίσουν να εργάζονται οι Πυροσβέστες 5ετούς Υποχρέωσης.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777