10 Οκτωβρίου 2011

Προβλήματα από την κακοκαιρία.

Η ξαφνική μεταβολή του καιρού με τους ισχυρούς ανέμους και τη σφοδρή πρωινή νεροποντή προκάλεσαν αρκετά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στους περισσότερους δρόμους της Αθήνας, δεδομένου ότι σήμερα απεργούν και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ έντονο φαίνεται να είναι και το πρόβλημα με τα συσσωρευμένα σκουπίδια λόγω της απεργίας των εργαζομένων στους ΠΟΕ -ΟΤΑ. Ακυρώσεις και καθυστερήσεις σημειώνονται και στα δρομολόγια των πλοίων. Η κακοκαιρία στη χώρα θα συνεχιστεί για δύο μέρες ακόμα, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ.

Η κακοκαιρία που επικρατεί στη χώρα με κύριο χαρακτηριστικό τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους 8 με 9 μποφόρ θα συνεχιστεί για το επόμενο διήμερο στις περισσότερες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ενώ ακόμη και χιόνια αναμένονται στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.
Πιο αναλυτικά, για σήμερα, θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και τις ανατολικότερες περιοχές της Θεσσαλίας και Στερεάς, ενώ για αύριο, τα έντονα καιρικά φαινόμενα από τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν στην ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, υπήρξαν αρκετές κλήσεις σε διάφορες περιοχές για άντληση υδάτων, ενώ κυκλοφοριακό κομφούζιο παρατηρείται από το πρωί στους περισσότερους δρόμους της Αθήνας.
Με προβλήματα διεξάγονται τα δρομολόγια των πλοίων σε ορισμένες περιοχές, λόγω ισχυρών ανέμων που φτάνουν κατά τόπους και τα 9 μποφόρ.

Διαβάστε περισσότερα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Σ.Δ: Θα συνιστούσα την υπηρεσία να χορηγήσει και χιονοπέδιλα σε όσους στέλνει στο βουνό αυτές τις μέρες !!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777