22 Δεκεμβρίου 2011

Ρεθυμνιώτης φαίνεται να τέλειωσε το γυμνάσιο ... στα 11 του χρόνια!

Ενώπιον της Δικαιοσύνης αναμένεται να βρεθούν το προσεχές διάστημα αρκετοί Κρητικοί οι οποίοι πλαστογράφησαν δικαιολογητικά προκειμένου να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό που έγινε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για θέσεις πενταετούς διάρκειας.

Πανελλαδικά εντοπίστηκαν δεκάδες πλαστογραφίες σε δημόσια έγγραφα, έγιναν εκατοντάδες ενστάσεις επί της διαδικασίας ενώ υπήρξαν χιλιάδες διαμαρτυρίες για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν αλλά και σχετική ερώτηση στη βουλή από βουλευτή της Ν.Δ ο οποίος κάνει λόγο για βιομηχανία προσλήψεων στην πυροσβεστική.
Οι αιτήσεις που κατατέθηκαν στην Κρήτη για συμμετοχή στο σχετικό διαγωνισμό πριν από μερικούς μήνες ήταν εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες.
Ωστόσο η τριμελής επιτροπή διαπίστωσε ότι σε περίπου οχτώ περιπτώσεις οι ενδιαφερόμενοι είχαν προσκομίσει κυρίως πλαστά δικαιολογητικά, όπως τίτλοι σπουδών, ξένων γλωσσών κοκ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρμόδια επιτροπή βρισκόταν και παραλάμβανε τα δικαιολογητικά στο Ηράκλειο και γι αυτό το λόγο οι ενδιαφερόμενοι ήρθαν από όλη την Κρήτη προκειμένου να συμμετάσχουν στη διαδικασία.
Τα περισσότερα πλαστά δικαιολογητικά αφορούν σε κατοίκους του Ρεθύμνου και των Χανίων, στο Ηράκλειο όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες, δεν βρέθηκε πλαστό δικαιολογητικό, ενώ σε μία περίπτωση στο νομό Λασιθίου ο ενδιαφερόμενος που ακυρώθηκε λόγω πλαστογραφίας αναμένεται να κάνει ένσταση, καθώς μάλλον έχει γίνει λάθος στη διαδικασία της διασταύρωσης των εγγράφων και πιθανότατα ο ενδιαφερόμενος να προσκόμισε ακριβή στοιχεία, τα οποία όμως ακυρώθηκαν.
Πάντως καταγγέλλεται ότι οι πλαστοί τίτλοι σπουδών είναι κατά πολύ περισσότεροι, όμως δεν εξακριβώθηκε κάτι τέτοιο διότι οι έλεγχοι που έγιναν ήταν δειγματοληπτικοί και όχι καθολικοί.
Τρανταχτή είναι η περίπτωση ενός Ρεθυμνιώτη ο οποίος εμφανίστηκε ενώπιον της επιτροπής και προσκόμισε απολυτήριο δημοτικού και γυμνασίου από το οποίο προέκυπτε ότι σε ηλικία 11 ετών είχε τελειώσει και το δημοτικό αλλά και το γυμνάσιο.
Οι πυροσβέστες σε τοπικό επίπεδο για να ελέγξουν τις καταγγελίες που έγιναν χρειάστηκε να επισκεφτούν πολλά σχολεία και να ζητήσουν από τους διευθυντές τους τα απολυτήρια των αιτούντων.
Η υπόθεση των πλαστών πιστοποιητικών έγινε γνωστή όταν αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες με τους επιτυχόντες μεταξύ των οποίων μετά από έρευνες και καταγγελίες υπήρχαν και κάποιοι οι οποίοι αφενός δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις , αφετέρου είχαν καταθέσει πλαστογραφημένα δημόσια έγγραφα.

ΠΑΤΡΙΣ - Του Θάνου Περβολαράκη

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΡΗΤΗΣ

Σ.Δ: Δυστυχώς τις τελευταίες μέρες τέτοιου είδους δημοσιεύματα έχουν γίνει πάρα πολλά και στον ηλεκτρονικό και στον έντυπο τύπο.
Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά και αυτό το ξέρουμε πολύ καλά εμείς που εργαζόμαστε το Π.Σ.
Πυροσβέστης όμως αυτή την φορά ΠΡΕΠΕΙ να είναι ο Υπουργός Προ. Πο. Να μην κλείσει τα μάτια σε όλα αυτά ΑΛΛΑ για να κλείσει στόματα να ζητήσει ΑΜΕΣΑ να γίνουν ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΆ που προσκομίστηκαν !!!
Υπάρχουν επίσης καταγγελίες για παρεμβάσεις στην διαδικασία των 45 Ι από διαφόρους. Καλό είναι και αυτό να σταματήσει ΑΜΕΣΑ.
Αρκετά κάνατε έναν ολόκληρο κλάδο να ντρέπεται για όλη αυτή την κατάσταση !!!!
Όσο για τον κ. Νάκο που ζητάει να σταματήσει τον διαγωνισμό, πήρε την απάντηση από τον Υπουργό !!!

Παραθέτω παρακάτω κάποια σχετικά δημοσιεύματα:
1. NEWSBEAST 2. ΕΠΙΚΑΙΡΑ 3. ΣΑΡΩΤΙΚΟ

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777