12 Δεκεμβρίου 2011

Επείγον σήμα για 750 νέες θέσεις στην Πυροσβεστική.

Από μέρα σε μέρα η έκδοση προκήρυξης.

Αντίστροφη μέτρηση για την έκδοση του νέου διαγωνισμού κατάταξης στην Πυροσβεστική Ακαδημία 750 τουλάχιστον σπουδαστών όλων των ειδικοτήτων (Πυροσβέστες, Αξιωματικοί, Τεχνικοί, Μουσικοί).

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εργασίας», ο διαγωνισμός πρόκειται να ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, ενώ η 20ήμερη προθεσμία υποβολής αιτήσεων θα «τρέξει» εντός του Ιανουαρίου προκειμένου οι υποψήφιοι να προλάβουν να συλλέξουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα χρειαστεί να καταθέσουν στις αρμόδιες αρχές.
Τις περισσότερες θέσεις (περίπου 350) θα καταλάβουν υποψήφιοι με απολυτήριο Λυκείου και επαγγελματική άδεια οδήγησης «Γ» κατηγορίας.
Οι πτυχιούχοι Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων θα διεκδικήσουν τις θέσεις των Αξιωματικών, οι οποίες δεν θα υπερβαίνουν τις 50, ενώ θα προσληφθούν και 10 τουλάχιστον υποψήφιοι της κατηγορίας Μουσικοί.
Για τους τελευταίους απαιτείται απολυτήριο Λυκείου και δίπλωμα ή πτυχίο μουσικού μπάντας Ωδείου, ενώ υπηρετούν στην Αθήνα, που εδρεύει η μουσική μπάντα του Σώματος.

Κριτήρια κατάταξης
Οι υποψήφιοι για κατάταξη στο Πυροσβεστικό Σώμα ως Δόκιμοι Πυροσβέστες Γενικών Καθηκόντων πρέπει να είναι Ελληνες πολίτες, ηλικίας από 19 έως 29 ετών. Για τους εθελοντές αλλά και τους εποχικούς πυροσβέστες το όριο ηλικίας αυξάνεται στο 31ο έτος, ενώ όσοι εξ αυτών έχουν πτυχίο ΑΕΙ/ΤΕΙ μπορούν έως το 33ο έτος τους να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό.
Ολοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι απόφοιτοι Λυκείου (τουλάχιστον), να έχουν ανάστημα άνω του 1,70μ. (για τους άντρες) και 1,65 μ. (για τις γυναίκες) και να μην έχουν εκπέσει από στρατιωτικό βαθμό, αποβληθεί ή απολυθεί κατά περίπτωση από τις Ενοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας και άλλη Δημόσια Υπηρεσία για λόγους πειθαρχικούς ή υγείας.
Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι εξάλλου να μην έχουν καταδικαστεί για τέλεση ή απόπειρα τέλεσης αξιόποινης πράξης, να μην είναι χρήστες ναρκωτικών, να μην έχουν στερηθεί των πολιτικών δικαιωμάτων τους και να μην τελούν υπό στερητική δικαστική συμπαράσταση.

Μοριοδότηση
Οι υποψήφιοι κατατάσσονται σε πίνακες επιτυχόντων, ανάλογα με τη μοριοδότηση των προσόντων τους. Επιπλέον μόρια λαμβάνουν οι κάτοχοι μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου σπουδών (100 και 200 μόρια αντίστοιχα), όσοι έχουν επαγγελματική άδεια οδήγησης Δ' ή Ε' (100 μόρια) και μοτοσικλέτας (50 μόρια) και όσοι γνωρίζουν μια ξένη γλώσσα (100 μόρια για την άριστη και 50 για την καλή γνώση).
Εξάλλου 50 μόρια λαμβάνουν εκείνοι που διαθέτουν πιστοποιημένη γνώση χειρισμού Η/Υ και 50 μόρια οι εθελοντές ή οι εποχικοί πυροσβέστες που εργάστηκαν για μία αντιπυρική περίοδο (30 μόρια για κάθε επιπλέον έτος εργασίας).
Οι απόφοιτοι της Σχολής Πυροσβεστών υποχρεούνται να υπηρετήσουν στο Πυροσβεστικό Σώμα για 4 χρόνια από την ημερομηνία αποφοίτησής τους.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑ

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777