21 Δεκεμβρίου 2011

Ενημέρωση Μελών απο το Σωματείο Αν. Μακεδονίας & Θράκης.

ΚΟΜΟΤΗΝΗ : 18/12/2011
ΑΡ. ΠΡΩΤ : 118

Στις 11/12/2011 ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Σωματείου συναντηθήκαν Υφυπουργό Υγείας κ. Τιμοσίδη Μιχάλη στην Καβάλα τον οποίο και ενημέρωσαν για την εξέλιξη του διαγωνισμού των πυροσβεστών 5ετους υποχρέωσης και του έθεσαν ερωτήματα όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα απορρόφησης μας, καθώς επίσης και ερωτήματα συναδέλφων που μας ετέθησαν στο Δ.Σ του Σωματείου στης 27/11/2011 και αφορούσαν την κατάταξη τους στον πίνακα επιλαχόντων, τον έλεγχο των δικαιολογητικών , και τη διαμόρφωση του τελικού πίνακα κατάταξης , αλλά και την αγωνία τους για την απορρόφησης τους .
Μας είπε ότι θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Όθωνα Εμμανουήλ και θα μας ενημερώσει.

Στις 13/12/2011 ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου κ. Τσούπρας Ευστράτιος με τον κ. Πριστιανάκη Δημήτρη μέλος , συναντήθηκαν στο Υπουργείου Υγείας στην Αθήνα με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Τιμοσίδη Μιχάλη , ο οποίος μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Όθωνα Εμμανουήλ παρουσία τους, τους γνώρισε ότι ο διαγωνισμός είναι σε πλήρη εξέλιξη και εντός σύντομου χρονικού διαστήματος θα ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες από την προκήρυξη , και μόλις οριστικοποιηθούν αυτές θα κλιθούμε από τις υπηρεσίες , επίσης έκανε σαφές ότι όσον αφορά τον έλεγχο των δικαιολογητικών αυτός θα είναι πλήρες και εξονυχιστικός για την ορθή έκδοση των αποτελεσμάτων , άλλωστε έχει δοθεί αυτή η εντολή από την πολιτική και φυσική ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος .

Στις 17/12/2011 ο πρόεδρος του Σωματείου παραβρέθηκε στην δοξολογία του εορτασμού των προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος στην Κομοτηνή μετά το πέρας της δοξολογίας συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Πεταλωτή Γεώργιο και τον Περιφερειακό Διοικητή Α.Μ.Θ κ. Παυλακάκη Βασίλειο τους οποίους και ενημέρωσε για την εξέλιξη του διαγωνισμού .
Με τον κ. Πεταλωτή υπήρξε συνάντηση με τον πρόεδρο του Σωματείου στο γραφείο του, στην οποία παραβρέθηκε και αντιπρόεδρος του Σωματείου της Ροδόπης κ. Τσελεμπίδης Χρήστος.
Τον ενημερώσαμε εκτενέστερα για την πορεία όλου του διαγωνισμού , ο ίδιος ρώτησε για το ποσοστό συμμετοχής και επιτυχίας , του γνωρίσαμε τον αριθμό επιτυχόντων, επιλαχόντων και συναδέλφων οι οποίοι δεν συμμετείχαν στο διαγωνισμό .
Του ζητήσαμε να μάθει για το χρονοδιάγραμμα απορρόφησης μας .
Σταθήκαμε στο θέμα των συναδέλφων που μένουν εκτός διαγωνισμού, οι οποίοι πρέπει να παραμείνουν στο Σώμα, και ότι πρέπει να υπάρξει και γι αυτούς ανανέωση της πενταετίας μετά το πέρας αυτής που διανύουμε ώστε να μην χαθεί η εμπειρία τους, κατ ελάχιστον σε ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς τους από την πολιτεία .
Επίσης των ενημερώσαμε ότι είναι σε εξέλιξη η διαδικασία υγειονομικής επιτροπής του Σώματος από την οποία πρέπει να περάσουν οι συνάδελφοι οι οποίοι είναι άνω των 45 ετών για την εξακρίβωση Ικανότητας , και τέλος του θέσαμε ερωτήματα συναδέλφων που μας ετέθησαν στο Δ.Σ του Σωματείου μας και αφορούσαν την κατάταξη τους στον πίνακα επιλαχόντων, τον έλεγχο των δικαιολογητικών , και τη διαμόρφωση του τελικού πίνακα κατάταξης , αλλά και την αγωνία τους για την απορρόφησης τους, καθώς επίσης ότι έχει ζητηθεί ο πλήρες έλεγχος των δικαιολογητικών που έχουν προσκομισθεί από την πολιτική και φυσική ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, θέσεις που μας βρίσκουν σύμφωνους .

Μας γνωστοποίησε ότι εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα έχει συνάντηση με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Όθωνα Εμμανουήλ άλλωστε είναι σε στενή συνεργασία τα δυο Υπουργεία και τα θέματα αυτά αφορούν και τον ίδιο, και μετά την συνάντηση αυτή θα μας ενημερώσει , για τα ερωτήματα τα οποία του έχουμε υποβάλει .
Τέλος μας ευχήθηκε καλή επιτυχία, πιστεύοντας και ο ίδιος ότι είναι θέμα ημερών να δοθεί ένα τέλος σε ένα χρόνιο πρόβλημα που μας ταλάνιζε .

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Παπαναστασίου Ιωάννης

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Λαφαζάνης Ιωάννης

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777