29 Μαρτίου 2012

Ενστολη παράσταση Διαμαρτυρίας από την Ε.Υ.Π.Σ Κεντρ. Μακεδονίας

Εδώ και σχεδόν τρία χρόνια τα εργασιακά, κοινωνικά, ασφαλιστικά και συλλογικά μας δικαιώματα βρίσκονται διαρκώς στο «εκτελεστικό απόσπασμα».
Η Ένωση μας και το Δημοσιοϋπαλληλικό Συνδικαλιστικό Κίνημα σταθερά, από τις πρώτες κιόλας πολιτικές ενδείξεις και
κυβερνητικές διαθέσεις το 2009, βρέθηκε στους δρόμους. Στην πορεία συναντήθηκε με εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτούς, συνταξιούχους, ανέργους και νέους, στους ίδιους αγώνες.
Σήμερα η κοινωνική οργή εκδηλώνεται παντού. Επιζητεί πολιτική λύση και διέξοδο από την κατάσταση της νέο-αποικιακής αντιμετώπισης της χώρας. Η συστηματική λεηλασία των πόρων που διαθέτει η χώρα, η υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών, η ακύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων, η κοινωνική χρεοκοπία, η φτώχεια, η πείνα, η εξαθλίωση είναι συνέπειες των επιλογών όσων στήριξαν τις πολιτικές των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων.
Ο φόβος και η ανασφάλεια σε αυτή την κρίσιμη στιγμή δεν μπορεί να εγκλωβίσει κανέναν σε μια στάση αναμονής, απάθειας και μοιρολατρίας, επιρρίπτοντας ευθύνες σε άλλους , χωρίς να σηκωθούμε εμείς οι ίδιοι από τον καναπέ.
Οι Πυροσβέστες έχουν υποστεί επανειλημμένες θυσίες στη μισθολογική τους κατάσταση και έχουν ξεπεράσει τα όρια της προσωπικής αντοχής τους, της εξαθλίωσης και της φτώχειας (σε κάποιες περιπτώσεις συναδέλφων), και εμείς ως Ένωση είμαστε υποχρεωμένοι όχι μόνο να διατηρήσουμε τις επιφυλάξεις μας, αλλά και να υψώσουμε φωνή διαμαρτυρίας: για τις περικοπές που έγιναν, γι’ αυτές που ήδη γίνονται, αλλά και γι’ αυτές που θα γίνουν, αφού όλοι πια αναγνωρίζουν ότι δεν τους βγαίνει ο λογαριασμός.
Η εκτίμηση των εξελίξεων για εργασιακά θέματα που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη Ενιαίο Μισθολόγιο – Βαθμολόγιο (μετά τη ψήφιση του μνημονίου), ελλείψεις προσωπικού, ωράριο, ενίσχυση των εισοδημάτων μας μετά τον κατακερματισμό στο μηνιαίο εισόδημα μας κ.α.. μετά και την πιθανή, αναδιοργάνωση Π.Σ., θα πρέπει να στείλουμε δυναμικό μήνυμα αντίδρασης προς τη Νέα Πολιτική μας ηγεσία, αλλά και τη Φυσική μας Ηγεσία που κρατάει στάση αναμονής και που δεν ασχολείται με πρόβλημα του Π.Σ. όπως μηχανολογικού εξοπλισμού, ρουχισμού και ένδυσης, χωρίς να ενδιαφέρεται πως θα καταστεί το αξιόμαχο των Πυροσβεστών και του προσωπικού κατά την Αντιπυρική περίοδο του καλοκαιριού, θέλοντας εμείς από την πλευρά μας, να μας γνωρίσει επιτέλους

ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ,
Η ΖΩΗ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ,
Ο ΦΥΣΙΚΟΣ-ΔΑΣΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Δυστυχώς είμαστε στη δυσάρεστη θέση να κοινοποιήσουμε την έντονη ανησυχία μας που θέτει ως κυρίαρχο θέμα ότι δεν είμαστε ως Πυροσβεστικό Σώμα έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε με τις συνθήκες που επικρατούν στις περισσότερες Υπηρεσίες και Π.Κ. στις ανάγκες της αντιπυρικής περιόδου και σε δύσκολα και πολλαπλά συμβάντα αν αυτά προκύψουν.
Έχοντας ως γνώμονα όλα τα παραπάνω με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ για κλιμάκωση ενεργειών και δράσεων αποφασίστηκε η πραγματοποίηση ΕΝΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ τη Παρασκευή30/03/2012 και Ω/ 10:00μπροστά στην είσοδο της Περιφερειακής Διοίκησης Π.Υ. Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Κρήτης και 25ης Μαρτίου)

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ – ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ

ΤΟ ΑΓΑΘΟ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΕΝ ΕΠΙΔΕΧΕΤΑΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ.


Με Τιμή
Για το Δ.Σ.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Τσαλής Δημήτριος

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δάρατζης Χρήστος

Σ.Δ: Θεωρώ ότι αυτή η ανακοίνωση ουσιαστικά αφορά ΟΛΟ τον ένστολο προσωπικό του Σώματος και ΟΛΟΙ πρέπει να συμμετάσχουν ΣΤΗΝ ΕΝΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ για ένα καλύτερο Π.Σ, για ένα καλύτερο βιωτικό επίδεδο όλων των εργαζομένων σε αυτό.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777