11 Απριλίου 2012

Μπήκαν οι υπογραφές και η Κάλυμνος αποκτά επιτέλους Πυροσβεστικό Σταθμό.

Μπήκαν οι υπογραφές και η Κάλυμνος αποκτά επιτέλους Πυροσβεστικό Σταθμό.
Υπέγραψε σήμερα και ο Υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης τη σχετική απόφαση. Από το Γραφείο τύπου του Δημάρχου Καλυμνίων Δ. Διακομιχάλη εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου:

"Με χαρά ανακοινώνουμε στους δημότες της Καλύμνου, ότι ένα μεγάλο πρόβλημα που λίμναζε επί πολλά χρόνια, λύθηκε οριστικά. Η επιμονή του Δημάρχου Καλυμνίων και το διήμερο ταξίδι του στην Αθήνα για τον σκοπό αυτό, έφεραν αποτέλεσμα.
Οι 3 συναρμόδιοι Υπουργοί, παρά τις γνωστές τεράστιες δημοσιονομικές δυσκολίες, υπέγραψαν την απόφαση ίδρυσης Πυροσβεστικού Σταθμού στην Κάλυμνο, την οποία ο ίδιος ο Δήμαρχος παρέδωσε στο Εθνικό Τυπογραφείο για να δημοσιευθεί άμεσα στην εφημερίδα κυβερνήσεως.
Πριν την διάλυση της παρούσας Βουλής, που θα δημιουργούσε νέα, μεγάλη καθυστέρηση, το ζήτημα έκλεισε οριστικά και ένα μεγάλο αίτημα του νησιού μας είχε επιτυχή κατάληξη.

Ο Δήμαρχος Καλυμνίων ευχαριστεί ιδιαιτέρως τον βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Νίκο Ζωϊδη για την μεγάλη και καθοριστική βοήθεια που προσέφερε από την αρχή της διεκδίκησης, μέχρι την τελική επίλυση του προβλήματος.
Ο Δήμαρχος κατά την διάρκεια της παραμονής του στην πρωτεύουσα, ασχολήθηκε με την προώθηση της λύσης και άλλων εκκρεμών θεμάτων του νησιού μας. Αύριο στην Γενική Διεύθυνση Λιμένων, θα συμμετάσχει στην προγραμματισμένη σύσκεψη με την Διοίκηση της Blue Star, με θέμα την προσέγγιση των μεγάλων πλοίων της εταιρείας στο λιμάνι μας."

ΠΗΓΗ: kalymnos-news

Σ.Δ: Αυτά είναι ευχάριστα νέα για τους ακρίτες της Καλύμνου μας !!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777