14 Απριλίου 2012

"Ανέτοιμη η Κρήτη εν όψει αντιπυρικής περιόδου"

Την υποστελέχωση του Πυροσβεστικού Σώματος στην Κρήτη σημειώνει σε δήλωσή του ο Τομεάρχης Υποδομών Μεταφορών και Περιβάλλοντος και Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης.

Σημειώνει:
«Ο θυμόσοφος λαός λέει ότι όποιος δεν μαθαίνει από τα λάθη του, είναι καταδικασμένος να τα ξαναζήσει. Έχουμε υποφέρει από τις φωτιές, έχουμε δει τη γη μας να καταστρέφεται, περιουσίες να παραδίδονται στις φλόγες, αλλά για μία ακόμα χρονιά δεν είμαστε καθ’όλα έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε απευκταίες πυρκαγιές.
Το πυροσβεστικό σώμα – όπως και όλα τα σώματα ασφαλείας, κατά δήλωση μάλιστα και του αρμόδιου Υπουργού Προστασίας του Πολίτη – είναι υποστελεχωμένο.
105 λιγότεροι εποχικοί πυροσβέστες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κρήτης, αφού δεν έχει δοθεί ακόμα λύση για αυτούς που δεν πέτυχαν στον διαγωνισμό, παρά τις βεβαιωμένες ανάγκες της υπηρεσίας.

Σε περιοχές όπως η Ιεράπετρα και η Βιάννος υπηρετούν ελάχιστοι πυροσβέστες, με αποτέλεσμα όταν εκτυλίσσονται φαινόμενα πυρκαγιών, να χρειάζονται ενίσχυση από το Ηράκλειο.
Ο στόλος των πυροσβεστικών οχημάτων αντιμετωπίζει μηχανικά προβλήματα, ενώ 5 από τα οχήματα της Κρήτης βρίσκονται σήμερα στην Αθήνα.
Ο σχεδιασμός της αντιπυρικής περιόδου έπρεπε ήδη να είχε ολοκληρωθεί και να είχαν λυθεί τα περισσότερα προβλήματα.
Έστω και τώρα, κάνουμε έκκληση να προχωρήσουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να αντιμετωπισθούν οι ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές.

Οφείλουμε να σεβαστούμε τη φύση και τον τόπο μας».

ΠΗΓΗ: ΡΕΘΥΜΝΟ goodnet

Σ.Δ: Πολυ καλά τα λέει ο κ. Αυγενάκης αλλά δεν κατάλαβα γιατί είναι λιγότεροι οι εποχικοί κατά 105 άτομα στην Κρήτη από την στιγμή που αυτοί έχουν ενσωματωθεί ουσιαστικά στο Π.Σ ως Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης.
Μακάρι να δωθεί λύση και για όσους έμειναν εκτός ρύθμησης, είτε είναι επιλαχόντες έιτε συμβασιούχοι, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ θέληση να υπάρχει μόνο !!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777