18 Απριλίου 2012

Επί ποδός οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής σε Κρήτη και Σάμο.

Επί ποδός ήταν την νύχτα η Πυροσβεστική σε ολόκληρη την Κρήτη, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που έσπασαν ακόμα και δένδρα, αναφέρει το cretalive.gr
Μεγαλύτερα ήταν τα προβλήματα στο Ηράκλειο, όπου από την Αγία Πελαγία μέχρι την περιοχή Κοκκίνη Χάνι οι άνδρες της Πυροσβεστικής κλήθηκαν να παρέμβουν το βράδυ σε 12 περιπτώσεις κοπής δένδρων αλλά και να αφαιρέσουν μια πινακίδα και μια λαμαρίνα που είχε παρασύρει ο άνεμος.
Συνολικά η Πυροσβεστική παρενέβη σε 22 περιπτώσεις κοπής δένδρων σε όλη την Κρήτη καθώς και για την μετακίνηση αντικειμένων στο Ρέθυμνο.

ΠΗΓΗ:Νewsbeast

****************************************
Πενήντα στρέμματα δασικής έκτασης έκαψε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην Αρέθουσα του δήμου Αγίου Κηρύκου, στη 1.30 τα ξημερώματα της Τρίτης.

Η φωτιά γρήγορα εξαπλώθηκε ανεξέλεγκτα λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.
Για την καλύτερη αντιμετώπιση της πυρκαγιάς ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου και αναπληρωτής περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, πύραρχος Θεοδόσης Δημακογιάννης, διέταξε γενική επιφυλακή η οποία έληξε στις 9 η ώρα το πρωί οπότε και τέθηκε η φωτιά υπό μερικό έλεγχο.
Υπαίτιος για την πυρκαγιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, είναι ένας 69χρονος, ο οποίος την προηγούμενη ημέρα έκαιγε κλαδιά στο κτήμα του, χωρίς να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα, με αποτέλεσμα η φωτιά να ξεφύγει.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία διενεργεί προανάκριση.

ΠΗΓΗ: www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777