20 Απριλίου 2012

Τι γίνετε με το θέμα της εργασίας των Συμβασιούχων Πυροσβεστών;

Σε επικοινωνία συναδέλφου στο FB με τον Υφυπουργό Προ.Πο κ. Οθωνα την οποία και μου απέστειλε και η οποία βρίσκετε στον "τοίχο" του Υφυπουργού, για την εργασία των συμβασιούχων πυροσβεστών για το 2012 έγινε η εξής συζήτηση:

Σ.Π: "να σας θυμίσω τι λέγατε στο συνέδριο της ΠΟΣΠΥΔ και εσεις και ο Αρχηγος του Π.Σ: "Κανείς δεν θα χάσει την δουλεια του ως ελαχιστο φορο τιμης στο εργο που συντελειται καθε καλοκαιρι". Και παλι ευχαριστουμε.."

ΟΘΩΝΑΣ: "σε ό,τι αφορά το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η απόφαση για την απασχόληση των 1908 ατόμων έχει εκδοθεί, έχει διαβιβασθεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και από εκεί στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αφού είναι γνωστό ότι έτσι γινόταν κάθε χρόνο.
Είναι επίσης γνωστό, ότι για την απασχόληση εποχικού προσωπικού χρειάζεται απόφαση της αρμόδιας Διυπουργικής Επιτροπής (πράξη 33 ΠΥΣ). Η όλη διαδικασία, που ούτως ή άλλως ολοκληρώνεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή, αναστέλλεται δυστυχώς λόγω της προκήρυξης των εκλογών. Είμαι όμως αισιόδοξος ότι θα ολοκληρωθεί αμέσως μετά."

Σ.Π: "Υπουργέ ξέρω πολύ καλά την διαδικασία αλλα γνωρίζεται ότι θα έπρεπε 2/5 να είμαστε στις υπηρεσίες πράγμα το οποίο όπως πολύ ξεκάθαρα αναφέρεται δεν θα γίνει..το θέμα θα έπρεπε να έχει τελειώσει πολυ πιο μπροστά αλλά δυστυχώς αργήσετε πολυ για ευνόητους λόγους και με πρόσχημα της εκλογές..μα είστε καλα......
Κυριε υπουργέ η απαντηση σε αυτο που μου απαντήσατε έρχεται απο τον ν.2190/1994 αρθρο 28 παρ.3 και δείχνει πραγματικά που ειναι το κόλλημα και προφανώς δεν ειναι στην προκήρυξη εκλογών και αναφέρεται και στην κατ επειγον εγκύκλιο του υπουργείου διοικητικής μεταρρύθμισης με ημερομηνία 18/4/2012.. ...
Ν.2190/1994 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε
ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΚΛΟΓΩΝ ΑΡΘΡΟ 28 "Ρυθμιση προσληψεων και υπηρεσικων μεταβολων κατα τις προεκλογικες περιοδους."
Μεταξυ αλλων και στην παραγραφο 3 αναφερει κυριε υπουργε 3 "κατ εξαιρεση απο τις προηγούμενες παραγράφους επιτρέπεται η πρόσληψη προσωπικου προκειμένου να αντιμετωπισθούν εκτακτες αναγκες που δημιουργουνται απο σεισμους, πλημμυρες και πυρκαγιες μεγαλης εκτασης.."

Σ.Δ: Όπως λοιπόν καταλαβαίνετε οι προθέσεις του Υφυπουργού και πιθανόν και της Κυβέρνησης είναι ΤΕΛΙΚΑ να μην εργασθούμε από 2 ΜΑΪΟΥ αλλά......... ΑΦΟΥ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ...
Ε ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΣΑΣ ΨΟΦΗΣΟΥΜΕ !!!!!
Πάντως γίνονται προσπάθειες από συναδέλφους συμβασιούχους μέσω βουλευτών αλλά και προσπάθειες από πρώην συνδικαλιστές, προέδρους κ αντιπροέδρους των συμβασιούχων, δυστυχώς όμως πολύ λίγων, ώστε να υπάρξει λύση την ερχόμενη εβδομάδα.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777