30 Απριλίου 2012

Ενημέρωση μελών Σωματείου Θεσσαλίας

ΛΑΡΙΣΑ 29/4/2012
Α. Π.81

Στις 29 Απριλίου συνεδρίασε το Δ.Σ. του Σωματείου μας. Είναι η πρώτη συνεδρίαση μετά και την αποφοίτηση από τις σχολές Πενταετών Πυροσβεστών.
Ευχόμαστε σε όλους τους συναδέλφους καλή σταδιοδρομία στα νέα τους καθήκοντα που πλέων έχουν αυξηθεί και θα πρέπει η προσοχή τους να είναι μεγαλύτερη.
Συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν οι εξής δράσεις ( διεκδικητικό πλαίσιο ) που θεωρούμε απαραίτητες.

1. Άμεση πρόσληψη των Συμβασιούχων Συναδέλφων.
Το τελευταίο διάστημα από επικοινωνία μας με το Α.Π.Σ. καθώς και με το Υπ.ΠΡΟ.ΠΟ. και το Υπ. Οικονομικών διαπιστώσαμε πως για μια ακόμη φορά υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για το που βρίσκετε ο φάκελος πρόσληψης μας .Τελικά και ύστερα από την διαβεβαίωση από το πολιτικό γραφείο του Υπ. Οικονομικών ο φάκελος πρόσληψης είναι έτοιμος και περιμένει την υπογραφή από τον Κ. Σαχινιδη. Τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα έχουμε συνάντηση μαζί του ώστε να υπογραφεί πριν την Κυριακή των εκλογών. Σε όσους συναδέλφους τους πληροφόρησαν ότι δεν γίνονται προσλήψεις ένα μήνα πριν τις εκλογές έχουν δίκιο με την διαφορά ότι οι δικές μας προσλήψεις υπάγονται στην εξαίρεση του ΝΟΜΟΥ.

2. Ανανέωση του Π.Δ. 121/2007 για άλλα 5 έτη ώστε να διασφαλίσουμε την εργασία των 1000 περίπου συναδέλφων που δεν είχαν τα κριτήρια του διαγωνισμού. Στο πλαίσιο αυτό έχουν σταλεί σε όλα τα κόμματα ενημερώσεις και περιμένουμε την εκλογή της νέας Κυβέρνησης ώστε να στοχεύσουμε συγκεκριμένα.

3. Απορρόφηση των επιλαχόντων Πενταετών Πυροσβεστών.
Έχουμε είδη ενημερωθεί από τον υπεύθυνο για θέματα Σωμάτων Ασφαλείας της Ν.Δ. Κ. Νακο ότι επιθυμεί την απορρόφηση και των 1000 επιλαχόντων στα πρώτα δυο έτη. Αντίστοιχη δήλωση είχαμε και από τον Υφ. ΠΡΟ.ΠΟ. Κ Οθωνα , καθώς και από τον υπεύθυνο του Κ.Κ.Ε. Κ. Σκυλακο.

4. Προώθηση του αιτήματος μας και υπαγωγή μας στο ενιαίο μισθολόγιο των ένστολων ώστε να υπάρχει πραγματική ενσωμάτωση στο Π.Σ. ( πενθήμερα νυχτερινή εργασία εξαιρέσιμες ημέρες ). Να σημειώσουμε πως το ενιαίο μισθολόγιο ένστολων παραδόθηκε το προσχέδιο πριν περίπου ένα μήνα για επεξεργασία σε όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς των ένστολων για επεξεργασία αλλά όχι σε εμάς .

5. Επέκταση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας και στους Μάχιμους συναδέλφους. Θεωρούμε πως θα ήταν ποιο εύκολο να γίνει από την αρχή όπως έγινε με τα πληρώματα των ασθενοφόρων αλλά έστω και τώρα είναι κάτι πολύ εφικτό αφού ειδικά στα τροχαία αντιμετωπίζουμε τους ίδιους κινδύνους . Και εμείς έχουμε και αλλά συμβάντα εκτός από τα τροχαία που είναι το ίδιο και χειρότερα ανθυγιεινά.

6. Αποφασίστηκε να στείλουμε έγγραφο προς το Α.Π.Σ. καθώς και προς το λογιστήριο του κράτους για να μας εξηγήσουν για ποιο πραγματικά λόγω δεν προσμέτρησε την προϋπηρεσία μας από την στιγμή που ο νόμος 3938/2011 προβλέπει ρητά πως θα πληρωνόμαστε σύμφωνα με την μισθοδοσία που είχαμε σαν εποχικοί.

Συνάδελφοι τα παραπάνω αιτήματα για να γίνουν πραγματικότητα χρειάζονται την άμεση δική σας συμπαράσταση. Βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και είτε εσείς από την πλευρά σας είτε οι υποψήφιοι των κομμάτων που πιστεύει ο κάθε ένας μας θα μας προσεγγίσουν για να τους ψηφίσουμε. Δώστε σε όλους αυτούς τις θέσεις και τα αιτήματα του Σωματείου μας. Είναι μια εύκολη αλλά τόσο σημαντική ενέργεια που θα πρέπει να κάνουμε όλοι ώστε να ενημερωθούν όλοι οι υποψήφιοι Βουλευτές όλων των κομμάτων.
Στο Δ.Σ. του Σωματείου μας επίσης αποφασίστηκε η αλλαγή του χώρου που στεγάζονται τα γραφεία μας για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων μας .
Λόγω της οικονομικής κρίσης και τον πενιχρών μας εισοδημάτων αποφασίστηκε η μείωση της συνδρομής του Σωματείου στα 24 ευρώ το χρόνο ώστε να διευκολυνθούν όλοι οι συνάδελφοι. Αντιστοιχούν σε 2 ευρώ το μήνα και πιστεύουμε πως το αίτημα πολλών συναδέλφων έχει ικανοποιηθεί
Το Δ.Σ. του Σωματείου θα επισκεφτεί άμεσα όλες τις Π.Υ. και Π.Κ. που υπηρετούν συνάδελφοι ώστε να μας ενημερώσετε από κοντά για όλα τα προβλήματα που σας απασχολούν.

Ο Πρόεδρος
Πυργιώτης Απόστολος

Ο Γραμματέας
Κολοκυθάς Ευάγγελος

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777