04 Μαΐου 2012

Γνωμοδότησε το Ν.Σ.Κ για την Στρατιωτική Ικανότητα στους Π.Π.Υ

Γνωμοδότησε χθες η ΟΛΟΜΈΛΕΙΑ του Ν.Σ.Κ για την Στρατιωτική Ικανότητα στους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης.
Υπερίσχυσαν τα ΝΟΜΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ (Νόμος 3938/2011, Π.Δ 19/2006, Υ.Α, Προκήρυξη, Υ.Δ κ.α.) που κατέθεσαν σε υπόμνημα οι επιλαχόντες π.π.υ.
ΕΠΊΣΗΜΑ η γνωμοδότηση θα γίνει γνωστή αφού καθαρογραφεί, σε έναν περίπου μήνα από το Ν.Σ.Κ και θα διαβιβαστεί στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να υπογραφεί από τον Υπουργό. Κατόπιν το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος θα καλεστεί να την εκτελέσει.

Αυτά όσον αφορούν την ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ χθές.

Πολλοί συνάδελφοι με ρωτούν εδώ και μήνες γιατί ενώ τόσα χρόνια έγραφα και έλεγα για αλλαγή της Στρατιωτικής Ικανότητας τώρα "δεν συμμερίζομαι" αυτή άποψη.
Εχω μάθει να απαντώ στην ώρα του και ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΦΟΡΑ. Ήρθε λοιπόν η ώρα.
ΝΑΙ έλεγα και έγραφα για την αλλαγή της Στρατιωτικής Ικανότητας γιατί πολύ απλά αυτό έλεγε και η ομοσπονδία να μεταφέρουμε ως συνδικαλιστικά στελέχη στα μέλη των σωματείων μας.
Αυτό το έλεγε στα συνέδρια της,
αυτό το έλεγε στα έγγραφά της και αυτό ΟΦΕΙΛΑΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΈΡΟΥΜΕ ΣΤΑ ΜΈΛΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΊΩΝ ΜΑΣ !!!!
Δεν έκανα-κάναμε,
γιατί δεν ήμουν μόνο εγώ, τίποτα περισσότερο ή λιγότερο από αυτό που ζητούσε το συνδικαλιστικό μας όργανο να κάνουμε.
Τι έκανε όμως η ομοσπονδία τελικά για να διασφαλίσει την αλλαγή αυτή σε μια προκήρυξη;;;
Από ότι φάνηκε ΤΙ ΠΟ ΤΑ !!!
Αναλώθηκε στο πώς θα γίνει η αλλαγή της Στρατιωτικής Ικανότητας πάνω από τα 45 έτη κάτι που και η ίδια λίγους μήνες πριν την προκήρυξη σε έγγραφό της έλεγε ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ !!!! Δείτε ΕΔΩ
Αναλώθηκε λοιπόν στο να τρέχει για 40 άτομα αδιαφορώντας για τους περισσότερους και βάζοντας μας ΟΛΟΥΣ σε περιπέτειες.
Και για να μιλήσω λίγο πυροσβεστικά: Κοιτούσαν το δέντρο και καιγόταν το δάσος !!!
Λύση υπήρχε και μπορούσε να είναι ΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ την οποία και μπορείτε να δείτε ΕΔΩ και να την συγκρίνετε με αυτή των Π.Π.Υ. την οποία μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.
Από τις πρώτες διαπιστώσεις που μπορεί να κάνει κάποιος είναι η
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΉΡΥΞΗΣ του Λιμενικού η οποία μας λέει ότι έχει βγει νωρίτερα κατά 10 μέρες από των Π.Π.Υ και κάλλιστα ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ και ήταν πιο προσεκτικός στις διατυπώσεις της προκήρυξης των Π.Π.Υ, μπορούσε να την υιοθετήσει !!!
Σημαντικό στοιχείο επίσης για όσους "μιλούν" για δικαστικές αποφάσεις και ότι υπάρχει θέμα αλλαγής στην Σ.Ι. στο Π.Σ και διάφορα άλλα τέτοια, παραπλανόντας τους συναδέλφους, να τους ενημερώσω ότι ο Κανονισμός Κατάταξης ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ και μάλιστα πολύ πρόσφατα. Δείτε ΕΔΩ
Ο ΝΕΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΣΤΟ Π.Σ που ψηφίστηκε πριν από λίγους μήνες με τον Ν.4029/22-11-2011 στο οποίο όπως φαίνεται το Π.Σ εμμένει στην θέση του για την Στρατιωτική Ικανότητα και αναφέρει ότι "πρέπει να έχουν ΕΚΠΛΗΡΩΣΕΙ τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ως Ικανοί Κατηγορίας Ι1"
!!!

Από εκεί και πέρα και αφού η Προκήρυξη των ΠΠΥ είναι σαφής ως προς την Στρατιωτική Ικανότητα λογικό είναι οι συνάδελφοι που έμειναν εκτός να ζητήσουν ΜΕ ΝΟΜΙΜΟ ΤΡΟΠΟ, το αυτονόητο, ΚΑΤΙ δηλ. ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΕΝΕ ΕΞΩ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ, να ζητήσει να τηρηθεί η νομιμότητα της προκήρυξης
Αυτό θεωρώ ότι θα κάνουν και όσοι πιστεύουν ότι θίγονται από την γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ και καλά θα κάνουν.
Άλλωστε είναι αναφέρετο δικαίωμα του κάθε ένα να προσφεύγει στην δικαιοσύνη όταν πιστεύει ότι θίγετε.
Το δικό μου "λάθος" λοιπόν, όπως και όλων των μελών των Δ.Σ των σωματείων, είναι ότι ακούσαμε και εμπιστευθήκαμε την ομοσπονδία η οποία μας είχε βάλει όλους να λέμε στα μέλη μας να αλλάξουν την Στρατιωτικής τους Ικανότητα, και τώρα δυστυχώς ΟΛΟΙ διαπιστώνουμε ότι ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΕ ΔΙΑΣΦΑΛΊΣΕΙ ΠΟΤΕ !!!

Καλό είναι λοιπόν να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας και ΟΧΙ ΝΑ ΤΑ ΦΟΡΤΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ !!!

Όποιος θέλει να καταλάβει θα καταλάβει, για τους υπόλοιπους λυπάμαι αλλά δεν θα κάνω την χάρη να επεκταθώ ούτε να ασχοληθώ άλλο με το θέμα αυτό.
Ζητάω συγνώμη αν σας κούρασα αλλά πιστεύω ότι έπρεπε να ειπωθούν

Η σιωπή μου δεν σημαίνει ότι αποδέχομαι τα όσα λες
πολλές φορές σημαίνει
"ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΑ ΝΑ ΕΞΗΓΩ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΝΟΙΑΖΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ"
οπότε σε αυτή την περίπτωση
Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ.


ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ !!!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777