14 Μαΐου 2012

Νέες «φωτιές» στον διαγωνισμό: ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ «ΕΘΝΟΥΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ.

Εκτός Σώματος θα βρεθούν όσοι επιτυχόντες είχαν προβεί σε μεταβολή του στρατιωτικού πιστοποιητικού τους, σύμφωνα με απόφαση της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
Πλήρη επιβεβαίωση του «Εθνους» αποτελεί η απόφαση της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για τον διαγωνισμό πρόσληψης 4.000 πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της 5ης Μαρτίου, στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, αν και απαιτείτο από τους υποψηφίους να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις με πιστοποιητικό Ι1, είχαν επιλεγεί και άτομα που είχαν εκ των υστέρων αλλάξει τον βαθμό ικανότητάς τους.
Η προκήρυξη ανέφερε ξεκάθαρα ότι οι άνδρες υποψήφιοι θα έπρεπε να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ως ικανοί κατηγορίας Ι1. Μάλιστα, οι υποψήφιοι είχαν υπογράψει και σχετική υπεύθυνη δήλωση κατά την κατάθεση των πιστοποιητικών τους. Ωστόσο, πολλοί ήταν εκείνοι που δεν είχαν απολυθεί από το στρατό με Ι1 και πραγματοποίησαν αλλαγή της στρατολογικής τους κατάστασης ακόμη και μετά την υπογραφή της υπεύθυνης δήλωσης!
Τελικά, το Νομικό Συμβούλιο γνωμοδότησε ότι η μεταγενέστερη μεταβολή της σωματικής ικανότητας από Ι2, Ι3 ή Ι4 σε Ι1 δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη.
Επόμενο βήμα είναι να βρεθούν εκτός Πυροσβεστικού Σώματος όσοι πυροσβέστες έχουν προβεί σε αυτή την αλλαγή.


Πιο συγκεκριμένα, η Β΄ Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους «γνωμοδότησε κατά πλειοψηφία, με την υπ' αριθμ. 260/2012 γνωμοδότησή της, τα εξής: Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 15 του Ν. 3938/2011 του άρθρου 1 του Προεδρικού Διατάγματος 19/2006 και του άρθρου 3 της υπ' αριθμ. 12077/Φ.109.1/14-07-2011 απόφασης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, οι υποψήφιοι στον διαγωνισμό πρόσληψης Πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, για να προσληφθούν, θα πρέπει να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ως ικανοί κατηγορίας Ι1 και συνεπώς η μεταγενέστερη μεταβολή της σωματικής τους ικανότητας από Ι2, Ι3 ή Ι4 σε Ι1 δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη».
Το δημοσίευμα είχε προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση ανάμεσα στους επιτυχόντες αλλά και στους επιλαχόντες του διαγωνισμού, σχετικά με την εξέλιξη της προκήρυξης. Ακολούθησαν εξονυχιστικοί έλεγχοι στους φακέλους των υποψηφίων, οι οποίοι κατέδειξαν ότι αρκετοί επιτυχόντες δεν διέθεταν λευκό ποινικό μητρώο ή κατείχαν ψευδή πιστοποιητικά σπουδών και έπρεπε να απομακρυνθούν.
Η απόφαση του Νομικού Συμβουλίου ανοίγει πλέον την πόρτα της εξόδου για όσους πυροσβέστες έχουν καταθέσει αλλαγμένο πιστοποιητικό στρατιωτικής ικανότητας.


Ο τελικός αριθμός όσων τελικά θα βρεθούν εκτός αναμένεται να γνωστοποιηθεί από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Σ.Δ: Τώρα θα "φύγει" πάλι εξώδικο στην εφημερίδα μήπως αυτή τη φορά γίνει το αντίθετο ; (χιούμορ)

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777