28 Μαΐου 2012

Επνιξαν τη Λάρισα νεροποντή και χαλάζι.

Κατακλυσμός με έντονη βροχόπτωση και χαλάζι κατά περίπτωση προκάλεσε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες στον νομό Λάρισας.
Μεγάλες ζημίες λόγω της χαλαζόπτωσης σημειώθηκαν σε αγροτικές καλλιέργειες σε περιοχές του Δήμου Κιλελέρ, ενώ χαλάζι έπεσε και στον Τίρναβο, στην Ελασσόνα και τη Νίκαια.
Κατακλυσμός με έντονη βροχόπτωση και χαλάζι κατά περίπτωση προκάλεσε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες στον νομό Λάρισας. Μεγάλες ζημίες λόγω της χαλαζόπτωσης σημειώθηκαν σε αγροτικές καλλιέργειες σε περιοχές του Δήμου Κιλελέρ, ενώ χαλάζι έπεσε και στον Τίρναβο, στην Ελασσόνα και τη Νίκαια. Οι ζημιές αφορούν κυρίως καλλιέργειες σιτηρών, βαμβακιού, καλαμποκιού κλπ.
Λόγω της έντονης βροχόπτωσης υπήρξαν πλημμύρες και η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για πλημμυρισμένα υπόγεια και καταστήματα, αλλά και εγκλωβισμούς σε ασανσέρ.

Περίπου δύο δεκάδες συνεργεία της κινητοποιήθηκαν ώστε να ανταποκριθούν στις κλήσεις των πολιτών, αλλά και στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην κυκλοφορία τόσο σε σημεία εντός της πόλης όσο και στους νομαρχιακούς δρόμους που τη συνδέουν με Τρίκαλα και Καρδίτσα.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Σ.Δ: Τα ακραία καιρικά φαινόμενα "χτυπούν" την Β. Ελλάδα εδώ και μέρες.
Δείτε σχετικό ΕΔΩ βίντεο με την ισχυρή χαλαζόπτωση που έπληξε στις 22 Μαΐου τον παλιό Δήμο Βερτίσκου και προκάλεσε καταστροφές σε όλες τις καλλιέργειες.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777