17 Μαΐου 2012

Επίσκεψη του περιφερειάρχη Ν. Ελλάδος στην Κέρκυρα.

16 Μαΐου 2012

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμαρχο Κέρκυρας Γιάννη Τρεπεκλή πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι ο Αντιστράτηγος Σωτ. Γεωργακόπουλος, Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδας, συνοδευόμενος από στελέχη της τοπικής ηγεσίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Ο κ. Γεωργακόπουλος τόνισε ότι λόγω του φυσικού πλούτου της Κέρκυρας, η περιοχή βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο επικινδυνότητα και πρέπει όλες οι εμπλεκόμενες με την πυρόσβεση υπηρεσίες να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Ευχαρίστησε το Δήμαρχο Γιάννη Τρεπεκλή για την άριστη συνεργασία Δήμου – Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ζήτησε τη συνεργασία του Δημάρχου για την εύρεση χώρου στέγασης της Πυροσβεστικής, προκειμένου να υπάρξει και εξοικονόμηση ενοικίων.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Γ. Τρεπεκλής καλωσόρισε τον Αντιστράτηγο στην Κέρκυρα, εκδήλωσε την πλήρη στήριξή του στα αιτήματα για στέγαση των υπηρεσιών της Πυροσβεστικής, υπενθυμίζοντας ότι ήδη έχει βοηθήσει την φιλοξενία κλιμακίων στην ύπαιθρο της Κέρκυρας και υπενθύμισε τον άριστο συντονισμό των δημοτικών και πυροσβεστικών υπηρεσιών στις περσινές, καταστροφικές, πυρκαγιές.
“Πρέπει να ενισχυθεί η Πυροσβεστική της Κέρκυρας γιατί το ανάγλυφο του νησιού και η έντονη βλάστηση δημιουργεί πρόσθετες δυσκολίες στο έργο της πυρόσβεσης. Εμείς είμαστε έτοιμοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας για ότι χρειαστεί να συνδράμουμε, γιατί η ασφάλεια και η αντιμετώπιση των πυρκαγιών είναι άμεσης προτεραιότητας”, δήλωσε ο κ. Τρεπεκλής.

ΠΗΓΗ: Corfupress

Σ.Δ: Αξίζει να σημειωθεί ότι το νησί της Κέρκυρας πέρσι ήταν ένα από τα σημεία στην χώρα που δέχθηκε ιδιαίτερο πλήγμα από της πυρκαγιές αφού καθημερινά υπήρχαν πάμπολλα συμβάντα.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777