23 Ιουνίου 2012

Εισαγγελική «βόμβα» ανατινάζει την Πυροσβεστική.

Κακουργηματικές διώξεις οι οποίες επισείουν μέχρι και ισόβια κάθειρξη (!) άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, κατόπιν παραγγελίας του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, εναντίον του πρώην γενικού γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Γρηγόρη Τασούλα, και του πρώην αρχηγού της Π.Υ., Στέλιου Στεφανίδη, για την περιβόητη υπόθεση απόπειρας επέκτασης της μίσθωσης ενός ελικοπτέρου MI 26-T, που θα ζημίωνε το ελληνικό Δημόσιο κατά 730.000 ευρώ. Για την ίδια υπόθεση παραπέμπεται και ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Δαφέρμος, εκπρόσωπος της εταιρείας Scorpion, στον οποίο αποδίδεται ο ρόλος του ηθικού αυτουργού.
Παράλληλα, οι εισαγγελικές Αρχές άσκησαν δίωξη και εναντίον πέντε αξιωματικών της Π.Υ. για την υπόθεση παράνομης στέγασης των ιδιόκτητων ελικοπτέρων της Πυροσβεστικής καθώς και εναντίον ενός επιχειρηματία, ο οποίος εκπροσωπεί γνωστή εταιρεία.

Εναντίον του κ. Τασούλα ασκήθηκαν διώξεις για τα αδικήματα της απιστίας στην υπηρεσία, απόπειρας απάτης εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου με την επιβαρυντική διάταξη του Ν. 1608/50 και παράβασης καθήκοντος, ενώ ο κ. Στεφανίδης κατηγορείται για τα κακουργήματα της απόπειρας απάτης εις βάρος του Δημοσίου, άμεσης συνέργειας στην απιστία καθώς και για το αδίκημα της υπεξαγωγής εγγράφου εις βάρος του Δημοσίου. Σε ό, τι αφορά τον Κωνσταντίνο Δαφέρμο, κατηγορείται για ηθική αυτουργία κατά συρροή στις ανωτέρω πράξεις.

Η υπόθεση αφορά στη σκανδαλώδη απόπειρα παράτασης της μίσθωσης (για έναν μήνα) ενός ελικοπτέρου βαρέος τύπου MI 26-T, το οποίο μέχρι τις 5 Οκτωβρίου του 2011 επιχειρούσε στην Κρήτη. Το θέμα είχε αποκαλυφθεί από τη zougla.gr με πρωτοσέλιδη ανάρτηση στις 14 Οκτωβρίου και προκάλεσε τριγμούς στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς αποκαλύφθηκε η απόπειρα εξαπάτησης του πρώην υπουργού, κ. Χρήστου Παπουτσή.

Η εν λόγω υπόθεση, μάλιστα, συνετέλεσε στο να οδηγηθεί σε «παραίτηση» ο πρώην γ.γ. Δημόσιας Τάξης, ο οποίος από την πλευρά του δήλωνε εξαπατημένος από τον Στ. Στεφανίδη.

Διαβάστε περισσότερα Ζougla

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777