11 Ιουνίου 2012

«Ο Θεός να βάλει το χέρι του»... KAI ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ!!!!

Για την ανετοιμότητα του Πυροσβεστικού Σώματος, εν όψει της αντιπυρικής περιόδου, μίλησαν στο zougla radio και στην εκπομπή Cosa Nostra ο κ. Φίλιππος Παντελεάκος, αντιπρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και απόστρατοι αξιωματικοί του Σώματος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παντελεάκος δήλωσε ότι ο φετινός βαθμός ετοιμότητας του Πυροσβεστικού Σώματος είναι μειωμένος σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Όπως χαρακτηριστικά είπε, βρίσκεται στο 75% με 80%, με τον φόβο της επικείμενης πτώσης στο 60%, λόγω των βλαβών και των φθορών που υπάρχουν σε αρκετά πυροσβεστικά οχήματα αλλά και εξαιτίας της επιβάρυνσής τους με την αύξηση των περιπολιών που γίνονται σε δύσβατες περιοχές, με κίνδυνο την πλήρη ακινητοποίησή τους.

Επιπλέον, ο κ. Παντελεάκος έκανε λόγο για την έλλειψη ανθρωπινού δυναμικού λόγω της μη πρόσληψης συμβασιούχων για το φετινό καλοκαίρι όπως επίσης και για την καθήλωση των ιδιοκτήτων ελικοπτέρων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

«Δυστυχώς φέτος χρειαζόμαστε περίπου 1.900 άτομα για την υλοποίηση του σχεδιασμού μας. Κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό λόγω της έλλειψης των συμβασιούχων. Επίσης από τα πέντε ιδιόκτητα ελικόπτερα που διαθέτουμε, επιχειρησιακά διαθέσιμο μέχρι στιγμής δεν είναι κανένα. Εάν τυχόν συμβεί κάτι πολύ σοβαρό, θα μας παρασχεθούν μέσα από τους υπόλοιπους φορείς του ελληνικού κράτους».

Διαβάστε περισσότερα στο zougla

Σ.Δ: Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ και ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ 1906 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ !!!!!!!!!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777