19 Ιουλίου 2012

Να γιατί καίγεται η Αχαία 2 ημέρες-Συμβασιούχοι πυροσβέστες ξεκίνησαν να πάνε στην Πάτρα και τους γύρισαν πίσω γιατί δεν έχουν εγκριθεί τα εκτός έδρας

- Τα μισά μόνο από τα καναντέρ βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα
- Παμπάλαια τα πυροσβεστικά οχήματα με ηλικία πάνω από 25 χρόνια
- Γεμάτοι ξερόχορτα οι δασικοί δρόμοι σε εκατοντάδες περιοχές της χώρας
- "Μειωμένη η επιχειρησιακή μας δυνατότητα" καταγγέλει στο Νewsit o Πρόεδρος της Ενωσης Αξιωματικων Π.Υ

Στην καρδιά του καλοκαιριού, την ώρα που καίγονται περιοχές στην Αχαϊα, τα Χανιά αλλά και την Κορινθία, το Πυροσβεστικό Σώμα μετρά απώλειες σε εναέρια μέσα, σε ανθρώπινο δυναμικό ενώ οι πυροσβέστες αναγκάζονται να μεταβαίνουν στις εστίες των πυρκαγιών με οχήματα η ηλικία των οποίων υπερβαίνει τα 25 χρόνια.

Ενδεικτικό του μπάχαλου που επικρατεί και της έλλειψης σοβαρότητας από την Πολιτεία είναι το εξής περιστατικό το οποίο καταγγέλει στο Νewsit o Πρόεδρος της Ενωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδας, Γιάννης Σταμούλης "χθες ξεκίνησαν απο την Αθήνα για την Πάτρα οχήματα με πυροσβέστες πενταετούς σύμβασης και στα μισά του δρόμου σταμάτησαν, κατέβηκαν οι πυροσβέστες και ανέβηκαν οι μόνιμοι συνάδελφοι τους γιατί δεν έχουν εγκριθεί τα εκτός έδρας για τους συμβασιούχους."

ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΕΝΑΕΡΙΑ ΜΕΣΑ
"Σήμερα στην κορύφωση της αντιπυρικής προστασίας τα εναέρια μέσα που μας διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία είναι μειωμένα περίπου στα μισά, τα ελικόπτερα τα μισθωμένα να είναι 10 αντί για 12 και τα 5 πυροσβεστικά ελικόπτερα του Πυροσβεστικού Σώματος να είναι καθηλωμένα" αποκαλύπτει ο κύριος Σταμούλης.

25 ΕΤΩΝ ΤΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΦΘΑΡΜΕΝΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ.
"Ιδια η κατάσταση και στα πυροσβεστικά οχήματα που είναι τα εργαλεία της άμεσης επέμβασης στις δασικές πυρκαγιές αφού και αυτά είναι παμπάλαια, κακοσυντηρημένα λόγω έλλειψης πιστώσεων αλλά και χωρίς ελαστικά. Επαφιέμεθα στις καλοπροαίρετες χορηγίες των συμπολιτών μας για να αλλάξουμε ελαστικά στα αυτοκίνητα και να είναι ετοιμοπόλεμα όσο μπορούν να είναι ειδικά τα οχήματα που ειναι πάνω από 25 ετών για να μπορούν να φτάσουν στην πυρκαγιά".

ΜΠΑΧΑΛΟ ΜΕ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ
"Δυστυχώς η τριχοτόμηση του προσωπικού της Πυροσβεστικής, το έγκλημα εάν θέλετε που εγινε τα τελευταία 2 χρόνια στο πυροσβεστικό σώμα το πληρώνουμε ακριβά. Συμβασιούχοι, πενταετής και μόνιμοι, κάθε μια κατηγορία με διαφορετικές εργασιακές δυνατότητες. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως μόνο οι μόνιμοι είναι στη διάθεση του πυροσβεστικού σώματος ανά πάσα στιγμή καθώς για τους υπόλοιπους δεν εγκρίνονται κονδύλια για εκτός έδρας. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως μόνο οι μόνιμοι είναι στη διάθεση του πυροσβεστικού σώματος ανά πάσα στιγμή"

Διαβάστε περισσότερα στο Νewsit

Σ.Δ: Διαβάστε και αυτό Κράτος - μπάχαλο: Συμβασιούχοι πυροσβέστες ξεκίνησαν για την Πάτρα αλλά δεν έφτασαν ποτέ καθώς δεν τους εγκρίθηκαν τα εκτός έδρας!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777