09 Ιουλίου 2012

Υπουργός Δημόσιας Τάξης: Η υλικοτεχνική υποδομή του Π.Σ δεν μας δημιουργεί ασφάλεια !!!

Αθήνα, 8 Ιουλίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

"Θα σας πω λίγα πράγματα επίσης για την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Τώρα που συζητάμε έχουμε μια πολύ μεγάλη φωτιά στο Βαρνάβα της Αττικής.
Κυρίες και κύριοι δεν είμαστε σε ιδιαίτερα καλή κατάσταση και το λέω κομψά, από πλευράς υποδομής, για να αντιμετωπίσουμε το καλοκαίρι που έρχεται. Θεωρητικά παραδείγματος χάρη, έχουμε είκοσι ένα αεροσκάφη και τα τρία από αυτά είναι εκτός λειτουργίας, δηλαδή ξεκινάμε με δεκαοχτώ και αν δείτε τους πίνακες καθημερινής δυνατότητας χρήσης των αεροσκαφών, θα δείτε ότι είναι μάλλον σε χαμηλά επίπεδα. Χθες ας πούμε, είχαμε δέκα διαθέσιμα αεροσκάφη, πριν δύο ημέρες είχαμε έντεκα και ανεβήκαμε στα δεκατρία – δεκατέσσερα.

Έχουμε πρόβλημα. Κάνουμε ότι μπορούμε. Μιλάμε με ευρωπαϊκές χώρες για να δημιουργήσουμε ένα μηχανισμό ενίσχυσης, μιλάμε με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να έχουμε εξελιγμένο το μηχανισμό Ευρωπαϊκής Πολιτικής Προστασίας, όμως πρέπει να σας πω, γιατί πρέπει να γνωρίζετε ακριβώς τί συμβαίνει, ότι
η υλικοτεχνική υποδομή του Πυροσβεστικού Σώματος όπως παρελήφθη, δεν είναι στο επίπεδο που θα θέλαμε και που θα μας δημιουργούσε την ασφάλεια που είναι απαραίτητη για το δύσκολο καλοκαίρι που έρχεται."

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στην σελίδα του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

Σ.Δ: Αυτό που φωνάζουν ΟΛΟΙ στο Πυροσβεστικό Σώμα τόσους μήνες επιτέλους το ακούσαμε και από τον Υπουργό.
Πρέπει όμως να μην μείνει στον "εντοπισμό" του προβλήματος αλλά να ψάξει και να βρει λύσεις, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ !!!


ΚΑΜΙΑ "ΕΚΠΤΩΣΗ"
ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ,
ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ !!!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777