11 Ιουλίου 2012

Η Ζωή του Πυροσβέστη "κοστίζει" περισσότερο από ένα μπουκαλάκι νερό.

Τις προηγούμενες μέρες στα μεγάλα συμβάντα στην Αττική υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις συναδέλφων που είτε τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο συμβάν είτε μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.
Τέτοιες περιπτώσεις είχαμε 3 στο Καπανδρίτι Αττικής, 1 Πενταετής και 2 Συμβασιούχοι Πυροσβέστες καθώς και 1 Συμβασιούχος ακόμα στο συμβάν του Βαρνάβα.

Στην πρώτη περίπτωση υπήρξαν πρόβληματα στο αναπνευστικό από τις αναθυμιάσεις, ενώ στην δεύτερη περίπτωση είχαμε προλυποθυμικό επεισόδιο, αφυδάτωση, εξάντληση και θερμοπληξία.
Στην περίπτωση αυτή η τροφό έφερε αργά το μεσημέρι ένα μπουκαλάκι νερό και έναν καφέ για 16 ώρες την ώρα που τα ατομικά εφόδια του κάθε συναδέλφου είχαν εξαντληθεί στις πολύωρες προσπάθειες στο συμβάν.
Είναι απαράδεκτο σε τέτοιες συνθήκες εργασίας να μην χορηγείτε σε μεγάλες ποσότητες τουλάχιστον ΝΕΡΟ !!!

Οφείλω να ομολογήσω πάντως ότι σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις το Πυροσβεστικό Σώμα και μόνο αυτό, ήταν δίπλα στους συνάδελφους !!!

Δεν αρκεί όμως μόνο αυτό, σκοπός είναι να αποφεύγονται τέτοιου είδους συμβάντα είτε με την συνεχή επιτήρηση και άμεση ικανοποίηση των αναγκών ΚΥΡΙΩΣ σε νερό αλλά και τροφή του προσωπικού που επιχειρεί αλλά και από μέρους του προσωπικού θα πρέπει να τηρούνται και να παίρνονται όλα τα προβλεπόμενα Μέτρα ΑΤΟΜΙΚΗΣ Ασφάλειας !!!

Η ζωή των συναδέλφων, μονίμων, συμβασιούχων και πενταετών, είναι πολυτιμότερη από οτιδήποτε άλλο και καλό είναι ΟΛΟΙ να είναι πιο προσεκτικοί σε τέτοια θέματα.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ !!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777