14 Ιουλίου 2012

Πυροσβεστική και μεταναστευτικό ψηλά στην ατζέντα .

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Για το θέμα της Πυροσβεστικής και «την κατάσταση που παρέλαβε στο υπουργείο», ενημέρωσε χθες (Σ.Δ: Πέμπτη 12/7) τον Αντ. Σαμαρά ο νέος υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Στη συνάντηση που είχαν στο Μαξίμου, ο Ν. Δένδιας πληροφόρησε τον πρωθυπουργό για τις ελλείψεις στη δασοπυρόσβεση και τις κινήσεις που έχουν γίνει, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά του Σώματος.
Λίγο νωρίτερα, μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Ν. Δένδιας είχε καθορίσει τις προτεραιότητες του υπουργείου του ως εξής: αντιμετώπιση προβλημάτων στην Πυροσβεστική, δημιουργία 25 κέντρων πρώτης υποδοχής μεταναστών και μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων για την πλήρωση των διοικητικών θέσεων που σήμερα κατέχουν αστυνομικοί.
Οπως είπε ο υπουργός, ο αριθμός των αστυνομικών που υπηρετούν σε θέσεις γραφείου υπολογίζεται σε περίπου 5.000, ενώ πάνω από 3.000 είναι εκείνοι που απασχολούνται στη φύλαξη υψηλών προσώπων και επισήμων.
Πρόθεση της νέας ηγεσίας είναι να αντικαταστήσει τους «διοικητικούς» ένστολους με δημοσίους υπαλλήλους από άλλες υπηρεσίες.
Σε σχέση με την παράνομη μετανάστευση, βασικό σημείο του προγραμματισμού του αρμόδιου υπουργείου είναι η ολοκλήρωση της χωροθέτησης των 25 κέντρων πρώτης υποδοχής μεταναστών.

Για τη δασοπυρόσβεση, ο υπουργός ενημέρωσε για τη συνεργασία με την Ιταλία για τη χρήση αεροσκαφών της γειτονικής χώρας σε περίπτωση ανάγκης. Επίσης, επεσήμανε πως για να μπορέσουν να καλυφθούν κενά στη χρηματοδότηση, ζητήθηκε η συνδρομή του ιδρύματος «Νιάρχου» για τη συντήρηση των ελικοπτέρων αλλά και για την ανανέωση αδειών πιλότων που έχουν λήξει.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Σ.Δ: ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΌΤΗΤΑ λοιπόν Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ για τον Νέο Υπουργό Δημόσιας Τάξης....
Πολύ καλή η πρωτοβουλία για την αντικατάσταση των διοικητικών ενστόλων με άλλους υπαλλήλους του δημοσίου έτσι πετυχαίνεται δύο πράγματα α) το ένστολο προσωπικό που είναι "εγκλωβισμένο" στα γραφεία απεμπλέκεται από το γραφείο και πηγαίνει στον φυσικό του χώρο ΣΤΗΝ ΒΑΡΔΙΑ και β) δεν απολύετε κόσμος από το δημόσια αλλά γίνετε μετάταξή του !!!!
Τέλος αυτό που θα πω για την κατάσταση στο Σώμα είναι "καλό Κουράγιο Υπουργέ γιατί τα προβλήματα στο Σώμα είναι πολύ περισσότερα από αυτά που νομίζετε και όπως λέει και το άσμα "ΕΔΩ ΣΕ ΘΕΛΩ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ" !!!!!! "

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777