04 Ιουλίου 2012

Εκτός ελέγχου Πυρκαγιά στη Ρόδο.

Μάχη σε τρία μέτωπα εξακολουθούν να δίνουν μέχρι το βράδυ οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να ελέγξουν την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα το απόγευμα σε δασική περιοχή κοντά στο χωριό Απόλλωνα της Ρόδου.

Η κατάσταση βρίσκεται εκτός ελέγχου και αναμένεται ότι η μάχη θα συνεχιστεί όλη την διάρκεια της νύχτας για να μην επεκταθεί η φωτιά. Με βάση τους υπολογισμούς που έχουν γίνει μέχρι τώρα υπολογίζεται ότι έχουν καεί 500 στρέμματα δασικής έκτασης.

Για την αντιμετώπιση της εκτός των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων που θα παραμείνουν στο μέτωπό όλη την νύχτα, πραγματοποιήθηκαν ρίψεις νερού από ελικόπτερο και πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Τα αίτια της φωτιάς παραμένουν άγνωστα, προβληματίζει όμως το γεγονός ότι η φωτιά εκδηλώθηκε σε τρία διαφορετικά σημεία στην ίδια δασική περιοχή.

Σημειώνεται ότι το δάσος Λαέρμων -Απολλώνων είναι από τις ελάχιστες περιοχές του νησιού που δεν έχουν καεί τα προηγούμενα χρόνια.

ΠΗΓΗ: nooz

Σ.Δ: Καλή Δύναμη και Καλό Κουράγιο στους συναδέλφους που επιχειρούν στην περιοχή.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Πρέπει να σημειώσουμε ότι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΙΣΤΩΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ, ακόμα, ΤΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ, ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ, ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΈΣΙΜΑ !!!

Μεγάλη Προσοχή λοιπόν στην τήρηση των ωραρίων συνάδελφοι !!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777