19 Αυγούστου 2012

Το Σέρβικο Κράτος Τίμησε τους Πυροσβέστες που συμμετείχαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς του Αγίου Όρους!

Πρωθυπουργός της Σερβίας: "Είστε ήρωες και είμαστε περήφανοι για εσάς!"

Ο Πρωθυπουργός της Σερβίας κ. Ίβιτσα Ντάτσιτς, και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρεμεζιάνας, Ανδρέας, εκπρόσωπος του Σέρβου Πατριάρχη, ευχαρίστησαν τους πυροσβέστες από τη Σερβία, που συμμετείχαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς του Αγίου Όρους κοντά στην Ιερά Μονή Χιλανδαρίου. «Είστε ήρωες και είμαστε περήφανοι για εσάς. Αν οι φλόγες έκαιγαν την Ι.Μ Χιλανδαρίου, θα ήταν μια ανεπανόρθωτη απώλεια και τραγωδία όχι μόνο για τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά και του σερβικού λαού,», δήλωσε ο πρωθυπουργός Ντάτσιτς.

Ο αρχηγός της ομάδας των Σέρβων πυροσβεστών, Γκόραν Nikolić, δήλωσε ότι οι άνδρες του και οι Έλληνες συνάδελφοί τους αγωνίστηκαν μέρα και νύχτα, σχεδόν χωρίς ανάπαυση, για να βοηθήσουν τους μοναχούς. "Σταματήσαμε την πυρκαγιά, χάρη στους μοναχούς, που προσευχήθηκαν. Άρχισε να βρέχει και η βροχή, η οποία διήρκεσε δύο ώρες έσβησε τη φωτιά", δήλωσε ο Νίκολιτς.

Αναδημοσίευση από το hellas-orthodoxy.blogspot.gr

Σ.Δ: Το Ελληνικό Κράτος θα τιμήσει ή έστω θα πει έναν καλό λόγο στους Έλληνες Πυροσβέστες που αγωνίστηκαν και συνεχίζουν να αγωνίζονται σε όλα τα μέτωπα των καταστροφικών πυρκαγιών που πλήττουν και αυτή την χρονιά την Πατρίδας μας ;
Και μη μου πείτε δεν χρειάζεται ένας καλός έστω λόγος που πάντα δίνει με τον τρόπο του δύναμη σε όλους μας !!!!!!!

Να σημειώσω εδώ ότι σβήστηκε εστία πυρκαγιάς που αναζωπυρώθηκε το μεσημέρι στη θέση Καλίτσα στο Άγιο Όρος.
Η φωτιά αντιμετωπίστηκε άμεσα με πέντε οχήματα και πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής που βρίσκονταν επί τόπου, ενώ προληπτικά έκαναν πτήσεις και τρία αεροσκάφη Καναντέρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική Αγίου Όρους, η εστία βρισκόταν σε δύσβατη περιοχή, όπου πεζοπόρο τμήμα της Υπηρεσίας εξακολουθεί να πραγματοποιεί περιπολίες.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777