08 Αυγούστου 2012

Σύσκεψη για την προστασία του Σέιχ Σου.

Αυτοψία του αντιπεριφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα.

Ανησυχία έχουν προκαλέσει στους αρμόδιους φορείς οι πολλές απόπειρες εμπρησμού του Σέιχ Σου στη Θεσσαλονίκη, που σημειώθηκαν από τις 14 Ιουλίου έως και σήμερα.

Για το συγκεκριμένο θέμα ενημερώθηκε το πρωί ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, στο πλαίσιο αυτοψίας που πραγματοποίησε στο δάσος του Σέιχ Σου και συγκεκριμένα στις εκτάσεις που κάηκαν από την πυρκαγιά, τον περασμένο μήνα.

Κατά την επίσκεψή του, ο κ.Τζιτζικώστας συνοδευόταν -μεταξύ άλλων- από το Γενικό Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος της πυροσβεστικής υπηρεσίας, αντιστράτηγο Βασίλη Τουλίκα και το διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας Θεσσαλονίκης, αρχιπύραρχο Αντώνη Αβραμίδη, οι οποίοι και του παρουσίασαν τα μέτρα που έχουν ληφθεί και είναι σε εξέλιξη κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.
Ο αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το δάσος, καθώς και για τις τελευταίες απόπειρες εμπρησμών, που σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες έχουν προκαλέσει ανησυχία και αυξημένη επιφυλακή σε όλους τους φορείς.
Σε μία προσπάθεια να ληφθούν έκτακτα μέτρα για το Σέιχ Σου συγκαλείται αύριο (TΕΤΑΡΤΗ 8/8) έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων.

ΠΗΓΗ: Νewsbeast.gr

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777