28 Σεπτεμβρίου 2012

Παραίτηση-σοκ ενός έντιμου αξιωματικού λόγω της σήψης στην Πυροσβεστική.

Διαβάστε την επιστολή όπως παραλήφθηκε από το Αρχηγείο της Π.Υ. Η επιστολή είναι επιστολή παραίτησης από το Σώμα. 
Παραιτείται για λόγους αυτοσεβασμού, ευθιξίας και αγανάκτησης. 

" Ναύπακτος 25 Σεπτεμβρίου 2012 

 Κ. Υπουργέ, 

 με την παρούσα επιστολή θέλω να σας ενημερώσω ότι με μεγάλη μου θλίψη την 08-09-2012 υπέβαλα την παραίτησή μου από το Πυροσβεστικό Σώμα αλλά και τους λόγους που με οδήγησαν σε αυτήν. 
Από το 1991 που υπηρετώ στο Π.Σ μέχρι και σήμερα από όποια θέση και να βρισκόμουνα έπραξα το καθήκον μου στο ακέραιο και τίμησα τον όρκο που έδωσα. Από το 2001 έως και το 2010 υπηρέτησα ως χειριστής ελικοπτέρων του Π.Σ, η δε Πατρίδα μας ξόδεψε πάρα πολλά χρήματα για να με εκπαιδεύσει
Το έτος 2010 για λόγους που δεν γνωρίζω, η τότε Κυβέρνηση και η Φυσική Ηγεσία του Π.Σ αποφάσισαν να κλείσουν την Υπηρεσία Εναερίων Μέσων του Πυρ/κου Σώματος με αποτέλεσμα να μην πετούν τα Ελικόπτερα και με άστοχες ενέργειες να υποστούν βλάβες της τάξεως των 3.000.000 € περίπου. 
Την 01-04-2012 εκκλήθηκα εκ νέου από την Πυρ/κή Υπηρεσία της Ναυπάκτου όπου Υπηρετούσα πλέον να επανέλθω στην Υ.Ε.Μ.Π.Σ για να παρακολουθήσω τις απαιτούμενες εκπαιδεύσεις έτσι ώστε τον Ιούνιο να είμαι έτοιμος μαζί με άλλους Συναδέλφους να πετάξουμε τα ελικόπτερα του Π.Σ. 
 Αμέσως επέστρεψα στην Αθήνα αφήνοντας την οικογένεια μου στην Ναύπακτο, παρότι αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά θέματα υγείας, για να βοηθήσω την Υπηρεσία. 
Όμως δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική εκπαίδευση και τελικά το καλοκαίρι δεν πέταξε κανένα Ελικόπτερο με αποτέλεσμα να μην υπάρχει εναέριος συντονισμός –μεταφορά προσωπικού –πυρόσβεση στις πυρκαγιές και να καούν πολλά δάση της Πατρίδας μας καθώς και να καταστραφούν περιουσίες Συμπολιτών μας. 
Κ. Υπουργέ αγανακτισμένος και αηδιασμένος από την απραξία , αδιαφορία και την ανικανότητα της Φυσικής Ηγεσίας, για λόγους ευθιξίας υπέβαλα την παραίτηση μου από το Π.Σ. 
Θέλω όμως να σας ενημερώσω ότι την αποκλειστική ευθύνη για όλα αυτά την έχει η Φυσική Ηγεσία του Π.Σ. και ιδιαίτερα ο Υπαρχηγός Αντ/γος Παναγιωτόπουλος Παναγιώτης ο οποίος είναι και υπεύθυνος εκ του Νόμου για τα Ελικόπτερα του Π.Σ. Όμως ο ανωτέρω Υπαρχηγός είναι λογικό να μην γνωρίζει τα στοιχειώδη μιας διοίκησης διότι όλα του τα χρόνια υπηρετούσε στα γραφεία προσωπικού και ασχολείτο με τις μεταθέσεις των Συναδέλφων. 

Τέλος Κ. Υπουργέ επειδή επικοινωνώ με Συναδέλφους από όλη την Ελλάδα σας ενημερώνω ότι είναι Πανελλαδική απαίτηση των Πυροσβεστών να απομακρύνετε την παρούσα φυσική ηγεσία ώστε με μία νέα ηγεσία να αποκατασταθεί η ηρεμία και αξιοπρέπεια στο Π.Σ. διότι σε διαφορετική περίπτωση οι παραιτήσεις ιδιαίτερα Αξ/κών θα είναι πάρα πολλές. 

Με Τιμή

Νικόλαος Κουτσογιάννης
Αντιπύραρχος Χειριστής Ε/Π"

Σ.Δ: Δυστυχώς δεν ευθύνεται μόνο η φυσική ηγεσία για τα όποια ευτράπελα και παράνομα συμβαίνουν στο Π.Σ αλλά ευθύνονται περισσότερο όλοι αυτοί από τους οποίους παίρνει εντολές και δεν είναι άλλοι από την πολιτική ηγεσία. 
Στο θέμα των ελικοπτέρων και όχι μόνο, άλλωστε είναι μπλεγμένος Υφυπουργός και είδαμε όλοι μας πριν λίγους μήνες και τα σχετικά δημοσιεύματα και τις διώξεις.
Δυστυχώς όμως το θέμα των ελικοπτέρων δεν είναι το μοναδικό που προκαλεί ΑΗΔΙΑ σε όλους μας, είναι και πολλά άλλα που συνέβησαν τον τελευταίο χρόνο και είναι κοινό μυστικό. 
Όπως είπα όμως οι ευθύνες δεν είναι μόνο της φυσική ηγεσίας αλλά είναι ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ και της πολιτικής ηγεσίας, προηγούμενης και τωρινής.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777