05 Σεπτεμβρίου 2012

Πυρκαγιά σε Εμπορικό Πλοίο στην Σκιάθο !

Κίνδυνο διέτρεξε εμπορικό πλοίο, στη Σκιάθο, από φωτιά που ξέσπασε από άγνωστη αιτία, νωρίς χτες το πρωί, ωστόσο η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απέτρεψε τα χειρότερα.
Χαρακτηριστικό της υπόθεσης είναι ότι στο πλοίο βρισκόταν πλήρωμα επτά Ελλήνων, που όμως τους έπιασε στον ύπνο και δεν την αντιλήφθηκαν, αλλά, ευτυχώς, γι' αυτούς, πολίτης που την είδε από τη στεριά ενημέρωσε άμεσα την Πυροσβεστική.
Η φωτιά ξέσπασε νωρίς το πρωί, στο εμπορικό πλοίο "Avantis", μήκους 60 μέτρων, που είναι αγκυροβολημένο στη θέση «Καρνάγιο» στην περιοχή του αεροδρομίου Σκιάθου, διότι έχει απαγορευτεί ο απόπλους του.
Οι επτά ναυτικοί παραμένουν στο πλοίο, καθώς η εταιρία, που έχει έδρα τη Χαλκίδα, τους οφείλει χρήματα.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώθηκε στις 5.55 το πρωί και επί τόπου πήγαν τρία πυροσβεστικά οχήματα, με 10 πυροσβέστες και επικεφαλής τον διοικητή, πυραγό, Γιώργο Λιακόπουλο.
Ο Δήμος Σκιάθου έστειλε για ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων μια υδροφόρα, ενώ συνέδραμε το Λιμεναρχείο που έριχνε θαλασσινό νερό, καθώς και ένας ιδιώτης με βάρκα, που επίσης έριχνε θαλασσινό νερό.
Η φωτιά ξέσπασε στη γέφυρα της πρύμνης του σκάφους, περιοχή που γειτονιάζει με τις καμπίνες του πληρώματος, ενώ καίγονταν πλαστικά και μέταλλα και εξοπλισμός που βρισκόταν στο χώρο, ενώ, σύμφωνα με πυροσβέστες, ήταν δύσκολο περιστατικό.
Τελικά και μετά από έξι ώρες «μάχης» με τις φλόγες, οι πυροσβέστες κατάφεραν να τη θέσουν υπό μερικό έλεγχο και τελικά να τη σβήσουν πλήρως στις 12 το μεσημέρι.
Οι ζημιές είναι εκτεταμένες, καθώς κάηκε ολοσχερώς όλο το πρυμναίο μέρος του πλοίου (συμπεριλαμβανομένης της γέφυρας και των καμπινών του πληρώματος) που είχε και εξοπλισμό.

Σ.Δ: Το παραπάνω κείμενο και οι φωτογραφίες μου εστάλησαν από συνάδελφο που υπηρετεί στην Σκιάθο !
Συγχαρητήρια συνάδελφοι για την ΑΜΕΣΗ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ σας επέμβαση !

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777