01 Οκτωβρίου 2012

Ενα ακόμα ενδιαφέρον δημοσίευμα για τα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν εδώ και έναν χρόνο !

Σκιές συγκάλυψης, ιδιότυπης υπουργικής προστασίας και αποσιώπησης του θέματος από τα ανώτατα στελέχη της Πυροσβεστικής παρατηρείται γύρω από την επιλογή των ατόμων που συμμετείχαν σε προκήρυξη 4.000 εποχικών πυροσβεστών που εξέδωσε το Πυροσβεστικό Σώμα τον Σεπτέμβριο του 2011. 
Στο επίκεντρο βρίσκονται άτομα τα οποία, ενώ υπέβαλαν ελλιπή και αλλοιωμένα δικαιολογητικά καθώς και «χαλκευμένες» υπεύθυνες δηλώσεις, «κατάφεραν» να καταταγούν στο Σώμα και πλέον υπηρετούν ως μάχιμοι πυροσβέστες.

Μάλιστα, στην υπόθεση ενεπλάκη -έπειτα από σωρεία καταγγελιών- και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, εκδίδοντας γνωμοδότηση, με την οποία καλούσε τόσο την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος όσο και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης να προβούν σε «ξεσκαρτάρισμα» και ορθή επιλογή των υποψηφίων. 
Περιέργως, όμως, η συγκεκριμένη οδηγία δεν έχει εφαρμοστεί, θέτοντας σε ομηρία άτομα τα οποία, ενώ πληρούσαν όλες τις προϋποθέσεις, δεν κατάφεραν να καταταγούν στο Σώμα, αφού έχασαν τη θέση τους από άλλους υποψηφίους. 

 Η προκήρυξη 
 Η ιστορία εκτείνεται χρονικά από τον Σεπτέμβριο του 2011. Τότε το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης προκήρυξε διαγωνισμό για 4.000 εποχικούς πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης. Όπως είναι φυσικό, οι αιτήσεις που κατατέθηκαν ήταν πολυάριθμες. Προκειμένου οι υποψήφιοι να έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν μία από τις 4.000 θέσεις, θα έπρεπε να πληρούν κάποιες βασικές προϋποθέσεις. 
Μία από αυτές τις προϋποθέσεις - η τέταρτη και ίσως η σημαντικότερη- ήταν να έχουν απολυθεί από τον στρατό ως «Ι1 ικανοί». Όπως αναφέρεται και στην κατηγορία «Προσόντα κατάταξης» της προκήρυξης, όφειλαν «να έχουν εκπληρώσει οι άνδρες τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ως ικανοί Κατηγορίας Ι1, όσοι υπηρέτησαν στις Ένοπλες Δυνάμεις, ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές».

Διαβάστε όλο το ενδιαφέρον άρθρο την ΖΟΥΓΚΛΑ

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777