29 Οκτωβρίου 2012

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ Ανακοίνωση - Ενημερωση της Ενωσης Π.Π.Υ Ελλάδος για πολλά θέματα !

ΑΡ.ΠΡΩΤ. 26 
Λάρισα 27 Οκτωβρίου 2012 

ΠΡΟΣ: ΠΕΝΤΑΕΤΕΙΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ 
ΘΕΜΑ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ. 
Συνάδελφοι 
φτάνουμε στο τέλος της αντιπυρικής περιόδου και η προσπάθεια του Υπουργείου αλλά και του Α.Π.Σ. είναι προς την κατεύθυνση επίλυσης προβλημάτων ώστε την άνοιξη το Π.Σ. να έχει όσο το δυνατό λιγότερα προβλήματα. Προς το παρόν είναι σε εξέλιξη τα εξής θέματα : 
1. Σύμφωνα με σχετική διαταγή δόθηκε λύση στην καταβολή των μισθολογικών ωριμάνσεων .Από δευτέρα θα έχουν στο Α.Π.Σ. όλα εκείνα τα στοιχεία ώστε εάν προλάβουν ίσως και από αυτή την μισθοδοσία μας καταβληθούν αναδρομικά από 10 Φεβρουαρίου 2012 περίπου 800 ευρώ και εννοείτε πως από δω και πέρα θα πιστώνονται στην μισθοδοσία μας +80 ευρώ περίπου το μήνα . 
2. Από δευτέρα αναμένετε να καλεστούν για κλήρωση όσοι από τους 140 περίπου επιλαχόντες Π.Π.Υ. ισοβαθμούν ώστε να εκδοθεί το σχετικό Φ.Ε.Κ. πρόσληψης για την συμπλήρωση των 4000 θέσεων Π.Π.Υ. 
3. Το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας που για εμάς η απάντηση που δόθηκε ότι δεν υπάρχει στην σχετική λίστα η ειδικότητα του Πυροσβέστη δεν μας καλύπτει διότι εμείς το παίρναμε επειδή το έπαιρναν οι Συμβασιούχοι συνάδελφοι και η ειδικότητα πρόσληψης τους είναι οδηγός πυροσβεστικών οχημάτων και απαιτείτε δίπλωμα άνω των 3,5 τόνων έχει γίνει η σχετική αίτηση προς το Υπ. Οικονομικών για εξασφάλιση του απαραίτητου κονδυλίου ώστε να μας χορηγηθεί πλέων ως Π.Π.Υ. με ότι αυτό συνεπάγετε. Προϋπόθεση για αυτό είναι η εκταμίευση της γνωστής δόσης από το Δ.Ν.Τ. και φυσικά η υπογραφή της σχετικής Κ.Υ.Α. από τον Υπουργό μας . 
4. Στάλθηκε η σχετική διαταγή για το κλείσιμο των πεζοπόρων τμημάτων με την οποία οι συνάδελφοι που δεν θα θελήσουν να μετακινηθούν σε υπηρεσίες της περιφέρειας θα παραμείνουν στην έδρα αυτής. Επειδή αυτό γίνετε για πρώτη φορά αφού μέχρι πέρσι απολυόμασταν θα υπάρξουν και περαιτέρω διευκρινήσεις για μετακινήσεις σε όμορες περιφέρειες . Δεν υπάρχει ακόμα καμιά πληροφόρηση για μετακινήσεις ή αποσπάσεις για τους συναδέλφους εκτός πεζοπόρων και η Ένωση πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση ώστε να μετακινηθούν – αποσπαστούν κάποιοι συνάδελφοι στον τόπο συμφερόντων τους μέχρι την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου 2013. 
5. Ο διαγωνισμός για 725 πυροσβέστες είναι σε εξέλιξη και το ευχάριστο είναι ότι αρκετοί Π.Π.Υ. που συμμετέχουν σε αυτόν έχουν πολλές δυνατότητες επιτυχίας με αποτέλεσμα να ανοίξουν θέσεις επιλαχόντων Π.Π.Υ. ώστε σε βάθος τριετίας να καταφέρουμε την αποκατάσταση όλων που είναι και ο τελικός στόχος 
6. Έχει σταλεί πρόταση προς επεξεργασία από το Α.Π.Σ. προς το Υπουργείο για τα ωράρια εργασίας. Τα ωράρια που συμπεριλαμβάνει είναι 8ωρο , 12ωρο , 16ωρο , 24ωρο.

Όσον αφορά το θέμα των συμβασιούχων συναδέλφων μας, θεωρούμε ότι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της λειτουργίας του ΠΣ, και η συμμετοχή τους στην λειτουργία αυτή κρίνετε καθοριστική και κρίσιμης σημασίας. 
Η Ε.Π.Π.Υ.Ε ζητά την συνέχιση της εργασίας των συμβασιούχων συναδέλφων με την ανανέωση της πενταετίας όπως ρητά προβλέπεται στο Π.Δ.121/2007 αρθ.3.,επισης ζητάμε γεφύρωση του κενού εργασίας ανάμεσα στις συμβάσεις αυξάνοντας τον χρόνο εργασίας στους 8 μήνες όπως ορίζει το Π.Δ.121/2007 αρθ.1. 
Συνάδελφοι στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα σας και δεν ξεχνάμε ότι μαζί αγωνιστήκαμε και πετύχαμε μια σημαντική νίκη. 

Η Ε.Π.Π.Υ.Ε. έχει λάβει την απόφαση να μην διολισθήσει σε αντεγκλήσεις απαντώντας σε αναίτιες και κακοήθεις κριτικές από όπου και αν προέρχονται. Έχουμε υποστεί ύπουλες επιθέσεις, που μας πείθουν ότι έχουν μοναδικό σκοπό την αποδυνάμωση της φωνής μας. 
Επιθυμούμε να διαβεβαιώσουμε τους συναδέλφους μας ,ότι οι επιθέσεις αυτές δεν μας πτοούν, εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας ενωμένοι και δυνατοί, γιατί ενωμένοι και δυνατοί είμαστε ικανοί να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους που αγκάλιασαν την δημιουργία της Ε.Π.Π.Υ.Ε και εγγράφονται καθημερινά από όλες τις περιφέρειες της Χωράς μας . Επειδή όμως κάποιοι συνάδελφοι δεν λένε να αφήσουν τις κολοτούμπες και επειδή δεν λένε να παρουσιάσουν το καταστατικό τους για να δούμε όλοι ποιους μπορούν να εκπροσωπήσουν σας δείχνουμε εμείς ένα δείγμα γιατί κολοτούμπα στην κολοτούμπα θα μας τρελάνουν, 

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ. 
"Άρθρο 24 παράγραφος 5. 
Κάθε μέλος της Διοίκησης θεωρείται ότι παραιτήθηκε και αντικαθίσταται από αναπληρωματικό α) αν υποβάλει την παραίτηση β) αν απουσιάζει αδικαιολόγητος σε τρεις συνεχείς συνεδριάσεις εκτός αν υπάρχουν λόγοι ανωτέρας βίας ή ασθένειας γ) αν πάψει να είναι συμβασιούχος εργαζόμενος πυρόσβεσης διάσωσης ."

Οι κύριοι του Προεδρείου της Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ. παραμένουν συμβασιούχοι ; Έχουν συνάψει καμιά σύμβαση με το Π.Σ.; Αν ναι τότε εκείνος ο νομικός τους σύμβουλος τι ζητάει χρήματα περί αποκατάστασης. Nα τα δώσουν τελικά οι Π.Π.Υ. ή όχι; Στο απογραφικό δελτίο ως υπάλληλοι του Π.Σ. τι έγραψαν Συμβασιούχοι ή 5ετη θητεία; Τώρα κύριοι ποιος κάνει κολοτούμπες ; 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
Καστανίδης Γεώργιος 

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
Πυργιώτης Απόστολος

ΠΗΓΗ:  http://www.eppye.com/

Σ.Δ: Μαθένουμε πολλά από αυτή την ανακοίνωση της Ένωσης.

1ον Οτι πλησιάζει η ώρα επιτέλους να μπούν μέσα οι 140 επιλαχόντες που έπρεπε να είχαν διορισθεί απο τον Μάρτιο ακόμα αλλά με τα διαρκές "μπες -βγες" που προκαλούσαν κάποιοι φτάσαμε να έχουμε περάσει 8 μήνες !
2ον Οτι στον διαγωνισμό των 725 πολλοί Πενταετείς, υπολογίζονται γύρω στους 100, έχουν περάσει τα αθλήματα οπότε με τον διορισμό τους ως ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ανοίγουν αυτομάτος θέσεις για αντίστοιχο αριθμό επιλαχόντων. Βέβαια αν συμβαίνει κάτι τέτοιο δεν υπάρχει λόγο κλήρωσης στους 140 επιλαχόντες στην κατηγορία των 40 μορίων των οδηγών ! Θα δούμε πως θα εξελιχθεί το θέμα αυτό.
3ον Η στήριξη των συναδέλφων της Ενωσης προς τους Συμβασιούχους Πυροσβέστες ειναι ένα θετικό στοιχείο που όμως θα θέλαμε να αποτυπωθεί και σε ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΓΓΡΑΦΟ προς Αρχηγείο, Υπουργείο και γενικά στο Κοινοβούλιο.

4ον Οσον αφορά την Ομοσπονδία Συμβασιούχων που την διοικούν Πενταετείς νομίζω ότι η Ενωση καλύπτει απόλυτα σε αυτό το θέμα ! Το καταστατικό είναι σαφές !
 

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777