10 Νοεμβρίου 2012

Τι είπε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης για την Αναδιάρθρωση του Πυροσβεστικού Σώματος !

Σ.Δ: Αφού πρωτίστως ανακοίνωσε την ΤΡΙΧΟΤΌΜΗΣΗ της Αστυνομίας λέγοντας ότι "Η Αστυνομία θα χωριστεί σε τρεις κλάδους, τον Κλάδο της Τάξης, τον Κλάδο της Ασφάλειας, και τον Κλάδο του Μεταναστευτικού, της Προστασίας των Συνόρων και επίσης οι οργανικές θέσεις στην Ελληνική Αστυνομία με το νομοθέτημα αυτό, θα περιοριστούν. Καταρχήν κατά 7.000. Σας είχα πει από την αρχή ότι δεν χρειαζόμαστε μία μεγαλύτερη Αστυνομία." 
Συνέχισε και με την "Αναδιάρθρωση " στο ίδιο πάντα μοτίβο με αυτό της αστυνομίας και για το ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ!!! 

Διαβάστε παρακάτω το κομμάτι από την ομιλία του που αφορά το Πυροσβεστικό Σώμα ! 

"Η ίδια αναδιάρθρωση ( όπως της αστυνομίας) θα γίνει και στο Πυροσβεστικό Σώμα και όχι μόνο με αυτή τη μορφή, αλλά επίσης με συνολική αλλαγή του δόγματος πυρόσβεσης στη χώρα, διότι αυτό το οποίο επανειλημμένως έχουμε πει όλοι σε αυτή την αίθουσα είναι ότι το δόγμα αυτή τη στιγμή είναι η αεροπυρόσβεση, που κοινώς σημαίνει «πιάνει φωτιά, παίρνω το τηλέφωνο και φωνάζουμε τα αεροπλάνα». 
Η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι. Θα πρέπει ο όρος πολιτική προστασία να αποκτήσει ουσία και νόημα. Θα πρέπει τα επιχειρησιακά κέντρα των Περιφερειών να γίνουν πραγματικά επιχειρησιακά κέντρα, συνδεδεμένα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, με παρουσία αξιωματικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που θα συντονίζει. 
Από την άλλη, ξαναλέω, μπορούμε επίσης να βοηθήσουμε, να εκπαιδεύσουμε τους Δήμους, να δημιουργήσουμε μια κινητική Πυροσβεστική Υπηρεσία, τελείως διαφορετική από αυτή που έχουμε σήμερα. Και θέλω επίσης να σας πω και για την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ότι το λεγόμενο ότι δεν έχει επαρκές προσωπικό είναι επίσης ψευδές. 
Έχουμε σχεδόν 13.000 πυροσβέστες, έχουμε περισσότερους πυροσβέστες απ’ ότι χρειαζόμαστε. Είναι όμως κατατετμημένοι σε διαφορετικές κατηγορίες, με διαφορετικά ωράρια, με διαφορετικές συνθήκες εργασίας, σε ένα συνολικό περιβάλλον που είναι αδύνατον να είναι αποδοτικοί. Χρειάζεται και εκεί λοιπόν μια μεγάλη τομή και στη μεγάλη αυτή τομή χρειάζεται η βοήθεια και η συνεργασία όλων με τις ιδέες, με την κριτική αλλά κυρίως με την θετική συμβολή. 
Συνολικά λοιπόν στα θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη οφείλω να σας πω ότι είναι ένας χώρος στον οποίο παρά την οικονομική συγκυρία, την δυσχερέστατη οικονομική συγκυρία, μπορούμε να κάνουμε πολύ μεγάλες τομές. 
 Και ακόμα θα μου επιτρέψετε, απευθυνόμενος στις γυναίκες και στους άντρες των σωμάτων ασφαλείας από το βήμα αυτό, από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων, να τους ζητήσω παρά τις σημαντικότατες μειώσεις τις οποίες υπέστησαν να παραμείνουν και να εκτελέσουν όπως πάντα το καθήκον τους με το συνήθη τρόπο που τους διακρίνει. Και να πω πως είμαι βέβαιος ότι μόλις η οικονομική συγκυρία βελτιωθεί, αυτή η κυβέρνηση αλλά και οποιαδήποτε κυβέρνηση θα αποκαταστήσει τις παροχές της Ελληνικής Δημοκρατίας προς τους ανθρώπους που φυλάσσουν την ασφάλεια.

Διαβάστε όλη την ομιλία στο BLOKO 

Σ.Δ: Εδώ γίνονται προσπάθειες για να σταματήσει η τριχοτόμηση του Σώματος και ο Υπουργός την συνεχίζει με κάθε επισημότητα πλέον. 

Κύριε Υπουργέ δεν χρειάζεται τέτοια "Αναδιάρθρωση" το Σώμα. 
Πρώτα τηρήστε τους ήδη υπάρχοντες Νόμους του Υπουργείου σας που καταπάτησε η προηγούμενη ηγεσία του και συνεχίζετε και εσείς να τους καταπατάτε και μετά κάνετε άλλους Νόμους, υγιείς και προχωράτε σε μία ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ αφού πρώτα έρθετε σε διάλογο με τους φορείς των εργαζομένων του Σώματος  και χωρίς να "εδραιώσετε" την ήδη υπάρχουσα τριχοτόμηση του !!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777