15 Δεκεμβρίου 2012

Καίνε ό,τι βρουν για να ζεσταθούν - Καθημερινό φαινόμενο οι φωτιές στις καμινάδες.

Τα χειρότερα απεύχονται στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Πάτρας, με αυτά που βλέπουν τα μάτια τους, σχεδόν κάθε βράδυ με τις φωτιές στις καμινάδες από τζάκια και σόμπες. 
Τα περιστατικά είναι σχεδόν ρουτίνα, με την Πυροσβεστική να δέχεται μία, δυο και τρεις κλήσεις από την ώρα που πέφτει η νύχτα και το κρύο είναι αισθητό, για να σβήσει ή να ελέγξει καμινάδες και μπουριά σπιτιών που έχουν πάρει φωτιά. 
Μόνο σήμερα (Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012), μέχρι ώρας, οι πυροσβέστες έχουν επέμβει, ευτυχώς διαπιστωτικά, σε δυο συμβάντα. 
Βασικό αίτιο η οικονομική κρίση που γεννά η Μνημονιακή πολιτική, σε συνδυασμό με την αύξηση της τιμής του πετρελαίου, γεγονός που αναγκάζει τους περισσότερους να στραφούν στις ξυλόσομπες και τα τζάκια για να ζεσταθούν. Οι φωτιές βέβαια δεν οφείλονται στα καυσόξυλα, αλλά στο γεγονός ότι ορισμένοι, λόγω οικονομικής αδυναμίας, «καίνε ό,τι βρουν» για να ζεσταθούν: Τάβλες, παλιά έπιπλα, παλέτες, ξύλα με βερνίκια και τοξικά χρώματα και ό,τι άλλο βάλει ο νους ανθρώπου. 
Η καύση τους όμως, εγκυμονεί κινδύνους για τη σωματική υγεία των ανθρώπων, από τις αναθυμιάσεις και τις τοξικές ουσίες που αναδύονται. 
Φυσικά, αυτή δεν είναι η μόνη αιτία καθώς αρκετές καμινάδες δεν είναι καθαρισμένες.

ΠΗΓΗ: ΤheΒest

Σ.Δ: Δυστυχώς πριν από λίγες ημέρες είχαμε, όπως γνωρίζετε όλοι και ένα τραγικό γεγονός στην Καβάλα όπου από σόμπα  τυλίχτηκε στις φλόγες η οικία όπου διέμενε οικογένεια και στοίχισε την ζωή σε 3 αγγελούδια...

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ 
ΣΤΗΝ ΣΥΝΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΜΙΝΑΔΩΝ 
ΣΤΙΣ ΣΟΜΠΕΣ 
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΙ ΚΑΙΜΕ ΣΕ ΑΥΤΑ !

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777