27 Ιανουαρίου 2013

Και η αγωνία για τους Επιτυχόντες Πυροσβέστες του διαγωνισμού του 2003 εντείνεται !

Τις τελευταίες μέρες υπάρχει έντονη κινητικότητα για το θέμα του διαγωνισμού του 2003 και την κατάταξη στο Πυροσβεστικό Σώμα 264 ιδιωτών ως Δοκίμων Πυροσβεστών Γενικών Καθηκόντων και αυτό γιατί "η υπομονή του ΣτΕ έχει εξαντληθεί" με τις εσκεμμένες καθυστερήσεις Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Αρχηγείου να εκτελέσουν την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και να εκδοθούν επιτέλους οι Πίνακες των Επιτυχόντων του εν λόγω διαγωνισμού !
Ήδη μέσω κοινοβουλευτικού ελέγχου με ερώτηση της Χρυσής Αυγής στις 20 Αυγούστου 2012 ζητήθηκε να δοθούν απαντήσεις από το Υπουργείο για την καθυστέρηση εφαρμογής της απόφασης του ΣτΕ.
Παραθέτω την ερώτηση: 
Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από τους ενδιαφερόμενους και έχουν διασταυρωθεί, σε λιγότερο από ένα μήνα το ΣτΕ έχει αποφασίσει να ζητήσει σε έντονο ύφος, με ότι μπορεί να συνεπάγεται με αυτό, τον λόγο μη εφαρμογής της απόφασης του από την Διοίκηση. 
Το Υπουργείο βέβαια σε απάντηση στην ως άνω ερώτηση "έριξε το μπαλάκι" στο Αρχηγείο από το οποίο και αναμένει απαντήσεις και αυτό με την σειρά του. Διαβάστε την απάντηση:

Όπως λοιπόν φαίνεται και στην απάντηση που έδωσε το Υπουργείο τον Σεπτέμβριο στην Χρυσή Αυγή, αναμένει από το Αρχηγείο να αποφασίσει (;), "είτε να εμμείνει (;) στην ματαίωση των αποτελεσμάτων τους επίμαχου διαγωνισμού" τεκμηριώνοντας βέβαια, "είτε να συνεχίσει την αναβιώσασα έννομη σχέση του διαγωνισμού από του διαδικαστικού εκείνου σημείου, στο οποίο αυτός ευρίσκετο την χρονική στιγμή της ματαίωσής του" δηλαδή την έκδοση του πινάκα επιτυχόντων !

Τις επόμενες λοιπόν εβδομάδες θα υπάρχουν θεωρώ, σημαντικές εξελίξεις στο θέμα του διαγωνισμού του 2003 και εύχομαι να είναι και το τέλος της αγωνίας των 264 επιτυχόντων.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777