10 Φεβρουαρίου 2013

Ενστάσεις για τις κρίσεις στην Πυροσβεστική.

Ενστάσεις για τις κρίσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα προέβαλε το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα.
Με ανακοίνωσή του, το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει ότι «σε μία περίοδο κρίσιμη τόσο για τη χώρα και την ποιότητα των θεσμών της, όσο και για την πορεία του Πυροσβεστικού Σώματος, οι ετήσιες κρίσεις των αξιωματικών προκαλούν εύλογο προβληματισμό».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το πρωτόγνωρο στις φετινές κρίσεις είναι ότι παρατηρήθηκε σωρεία διαδικαστικών παραδοξοτήτων.
Οπως το γεγονός ότι την 5η Φεβρουαρίου του 2013 αξιωματικός αποστρατεύτηκε, στη θέση του επιλέχθηκε άλλος αξιωματικός, ο οποίος και τοποθετήθηκε σε υπηρεσία μετά τη συνεδρίαση του αρμόδιου συμβουλίου μεταθέσεων. Την επόμενη ημέρα, ως εκ θαύματος, τόσο η απόφαση αποστρατείας, όσο και η απόφαση προαγωγής και τοποθέτησης των αξιωματικών εξαφανίστηκαν.
Τοποτηρητής
Επίσης, για πρώτη φορά κατά τη διαδικασία κρίσεων από το αρμόδιο συμβούλιο παρίστατο ως τοποτηρητής, ο υπηρετών αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.
Το ΠΑΣΟΚ επιπλέον καταγγέλλει ότι αξιωματικοί χωρίς επιτελική εμπειρία τοποθετούνται σε κομβικές θέσεις του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ δεν λήφθηκε υπόψη το στοιχείο της αποφοίτησης από τη Σχολή Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.
«Είναι προφανές ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και η υπηρεσιακή ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος καλούνται να δώσουν τις αναγκαίες εξηγήσεις. Το ΠΑΣΟΚ στο υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου για την αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος θα καταθέσει πρόταση για την αλλαγή του συστήματος κρίσεων και προαγωγών, ώστε αυτή να τιμά το Σώμα, τους υπηρετούντες και εν τέλει την ίδια την κοινωνία που πρέπει να υπηρετεί», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Σ.Δ: Σε "κρίση", οι κρίσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα λοιπόν .... Όσο για το "καταγγέλλων" κόμμα καλύτερα να μην μιλήσω..... η "χέρα" τους είναι πολύ μακρυά ακόμα !!!

Για να δούμε όμως που θα βγάλει και αυτό εν όψη και της αναδιοργάνωσις του Σώματος.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777