24 Μαρτίου 2013

Ημερήσια Διαταγή Αρχηγού Π.Σ για την 25η Μαρτίου !

Α Ρ Χ Η Γ Ο Σ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΑΡΧΗΓΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2013

Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Πυροσβέστες/ριες, Σπουδαστές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, Πολιτικοί Υπάλληλοι του Σώματος, Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης, Συμβασιούχοι και Εθελοντές Πυροσβέστες. 
Η 25η του Μάρτη είναι μια μέρα χαραγμένη βαθιά στην ψυχή των απανταχού Ελλήνων, προκαλώντας μας πάντα αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας και αγαλλίασης. 
Είναι μια ημέρα διπλής γιορτής. Της έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 αλλά και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, μιας από τις μεγαλύτερες γιορτές της Χριστιανοσύνης. 
Σήμερα γιορτάζουμε τον ηρωισμό των Ελλήνων, γιατί σαν σήμερα το έθνος μας ευαγγελίστηκε την ελευθερία του μετά από αιώνες τουρκικού ζυγού. Ας φέρουμελοιπόν στη μνήμη μας τα ηρωικά κατορθώματα των προγόνων μας που δε δίστασαν ούτε λεπτό να ξεσηκωθούν οραματιζόμενοι μια πατρίδα ελεύθερη. Ας τους τιμήσουμε λοιπόν όπως τους αρμόζει. Σαν ήρωες και κάτι παραπάνω. 
Παράλληλα γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, γιατί τη μέρα αυτή, ο Αρχάγγελος Γαβριήλ έφερε τη χαρμόσυνη είδηση στην Παρθένο Μαρία, ότι μέσω αυτής θα ενσαρκωθεί ο Υιός του Θεού, λέγοντάς της «Ιδού νυν ευαγγελίζομαι χαράν μεγάλην», αλλάζοντας έτσι για πάντα την ιστορία της Εκκλησίας μας και με την έλευση του Θεανθρώπου, τις ζωές όλων μας. Γεγονός που όλοι οι Έλληνες γιορτάζουμε με περίσσεια συγκίνησης. 
Ο συμβολισμός της ιστορικής επετείου είναι επίκαιρος όσα χρόνια κι αν περάσουν. Τιμώντας πάντα τους προγόνους μας, ας προχωρήσουμε μπροστά σαν σύγχρονοι συνεχιστές των αγώνων τους και ας στοχεύσουμε στην επικράτηση μιας Ελλάδας αυτεξούσιας όπως την οραματίστηκαν αυτοί. Οι οικονομικές δυσκολίες που σήμερα αντιμετωπίζουμε ας μη γίνουν αφορμή να φυτρώσουν ανάμεσα μας ζιζάνια διχόνοιας, αβεβαιότητας, φόβου αλλά και κινδύνου να απολέσουμε την εθνική μας
ταυτότητα. 
Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας και να εργαστούμε όλοι μαζί, με συνέπεια και υπευθυνότητα, για το δικό μας στόχο, μια κοινωνία με όσο το δυνατόν λιγότερες κοινωνικές ανισότητες, μια κοινωνία δίκαιη και ευημερούσα. Κι εμείς απ τη μεριά μας, ας αγωνιστούμε, ώστε να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα η εμπιστοσύνη και η εκτίμηση των πολιτών απέναντί μας. 

ΖΗΤΩ Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821! 
ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ! 
ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ! 

Ο Αρχηγός
Σωτήριος Γεωργακόπουλος
Αντιστράτηγος ΠΣ

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777