14 Μαρτίου 2013

Μπαράζ πυρκαγιών σε Ηράκλειο και Χανιά σήμερα


Σε τέσσερα μέτωπα μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα στις 6 το πρωί σε χορτολιβαδική περιοχή και πάλι στο χωριό Μάραθος του δήμου Μαλεβιζίου Ηρακλείου, έχοντας πάρει μεγάλες διαστάσεις λόγων των θυελλωδών νότιων ανέμων, που πνέουν στην περιοχή.

Στο σημείο βρίσκονται 17 άνδρες της Πυροσβεστικής με έξι οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα και προσπαθούν να κατασβέσουν τη φωτιά με τη συνδρομή των κατοίκων της περιοχής πριν φτάσει σε εκτάσεις με καλλιέργειες.
Στην ίδια περιοχή επίσης, την περασμένη Δευτέρα εκδηλώθηκε πυρκαγιά καίγοντας 60 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης, ωστόσο η σημερινή πυρκαγιά δεν προήλθε από αναζωπύρωση.
Στο μεταξύ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηρακλείου με ανακοίνωσή της καλεί τους αγρότες να είναι προσεκτικοί και να μην προχωρούν στο κάψιμο λιόκλαδων, γιατί οι θυελλώδεις νότιοι άνεμοι μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά.

ΠΗΓΗ:ΤΑ ΝΕΑ
___________________________________________________________________
Μπαράζ πυρκαγιών σε διάφορες περιοχές των Χανίων ξέσπασαν από το πρωί, θέτοντας σε συναγερμό τις Πυροσβεστικές δυνάμεις του νομού.
Συγκεκριμένα τα μέτωπα που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι στις περιοχές του Μανωλιόπουλου, της Πολυρρηνείας, των Παλιών Ρουμάτων, και του Αζωγυρέ.
Η πιο μεγάλη φωτιά είναι αυτή που έχει ξεσπάσει από τις 11 το πρωί στο Μανωλιόπουλο.
Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή καθιστούν εξαιρετικά δύσκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν και οι οποίες έχουν ενισχυθεί και από υδροφόρες των δήμων.
Στην περιοχή επιχειρούν 5 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και 20 πυροσβέστες.
Αξίζει να σημειωθεί πως η Πυροσβεστική Υπηρεσία καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην ανάβουν φωτιές καθώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στις περισσότερες περιοχές του νησιού, ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιάς.

ΠΗΓΗ: flashnews.gr

Σ.Δ: Η φωτιά, παρ'όλη τη ζημιά που άφησε πίσω της, τέθηκε υπό μερικό έλεγχο στις 18.30 το απόγευμα με τους άνδρες της πυροσβεστικής να δίνουν μάχη με τις φλόγες.
Άρχισαν τα όργανα από πολύ νωρίς φέτος και οι διαθέσεις είναι πολύ άσχημες !!!
Εξάλλου αυτή ήταν, είναι και δεν βλέπουμε να αλλάζει, η..... "πολιτική" του Υπουργείο...... "όταν και αν βλέπουμε !!!!!!!"... 
Μετά όμως είναι αργά... ΘΥΜΗΣΟΥ ΤΟ 2007 !!!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777