19 Μαρτίου 2013

Πολύ ενδιαφέρουσα ανακοίνωση της Ένωσης Π.Π.Υ. Ελλάδος και ένα έγγραφο !!!

ΑΡ.ΠΡΩΤ. 84
Λάρισα, 16 Μαρτίου 2013

ΘΕΜΑ: «ΠΕΡΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΕΝΤΑΕΤΩΝ ».

Τον τελευταίο καιρό πολλά μέλη μας, μας μεταφέρουν το μήνυμα ότι δέχονται παρενοχλήσεις από το ψευτοπροεδρειο της Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ.
Θα σας εξηγήσουμε κάποια πράγματα ώστε να γνωρίζετε .
1. Η Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ. είναι δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο που μπορεί μέχρι και σήμερα να εγγράφει αποκλειστικά και μόνο πρωτοβάθμια Σωματεία που περιλαμβάνουν στην δύναμη τους αποκλείστηκα και μόνο Συμβασιούχους Πυροσβέστες (εποχικούς) ιδιωτικού δικαίου.
Άρα δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να εγγράψει φυσικά μέλη δηλαδή Συμβασιούχους Πυροσβέστες.
2. Σύμφωνα με το καταστατικό της όταν κάποιος χάσει την ιδιότητα του Συμβασιούχου Πυροσβέστη αυτομάτως αποβάλλεται από αυτή. Άρα οι μόνοι νόμιμοι εκπρόσωποι της Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ. είναι οι Συμβασιούχοι Πυροσβέστες και σε καμιά περίπτωση οι Πενταετείς Πυροσβέστες. Το γιατί οι Συμβασιούχοι Πυροσβέστες δεν αναλαμβάνουν την διοίκηση της Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ. αυτό δεν το γνωρίζουμε αλλά δεν είναι και δική μας δουλειά.
3. Για να μπορούσαν οι Π.Π.Υ. μέσω των Σωματείων τους να είναι εγγεγραμμένοι έπρεπε βάση του δικού της καταστατικού να κάνουν Συνέδριο πριν αλλάξουν την ιδιότητα τους (10/2/2012) από Συμβασιούχοι σε Π.Π.Υ. και να πάρουν απόφαση τροποποίησης του καταστατικού τους ώστε να μπορούν να γράφονται και Π.Π.Υ. Αυτό δεν έγινε ποτέ όμως. Έτσι σήμερα όσα Συνέδρια και να κάνουν από την στιγμή που συμμετέχουν σε αυτά Π.Π.Υ. δεν μπορούν να θεωρηθούν νόμιμα. Οποιαδήποτε τροποποίηση ακόμα και αν περάσει από Πρωτοδικείο δεν μπορεί να είναι ισχυρή διότι εάν βρεθεί έστω και ένας να την προσβάλει τότε και αυτό παύει να υπάρχει.
4. Εφόσον αυτή διοικείται από Π.Π.Υ. και μάλιστα αποκλείστηκα και μόνο τίθεται και θέμα διαχείρισης των 300.000 ευρώ του ταμείου "αλληλοβοηθείας" ;
5. Όσα από τα πρωτοβάθμια Σωματεία έχουν κάνει αλλαγές στα καταστατικά τους νόμιμα και μπορούν να εγγράφουν σε αυτά και Συμβασιούχους αλλά και Π.Π.Υ. δεν μπορούν να είναι μέλη της Π.Ο.Σ.ΠΥ.Δ. για τον απλούστατο λόγο ότι αυτή είναι μόνο για Συμβασιούχους .
6. Όσων αφορά την επικαλούμενη εκπροσώπηση τους από την Γ.Σ.Ε.Ε. ούτε αυτή μπορεί να υφίσταται για τον απλό λογο ότι οι Π.Π.Υ. είναι δημοσίου δικαίου ένστολοι, φέρουν βαθμό, δεν έχουν υπογράψει καμία σύμβαση εργασίας αλλά έχουν ορκιστεί επί πενταετή θητεία. Έχετε δει κάποιον άλλον κλάδο συνάδελφοι με τα ίδια χαρακτηριστικά να είναι γραμμένος στην Γ.Σ.Ε.Ε.;
Στο ερώτημα σας γιατί δεν πάνε στην ΑΔΕΔΥ αυτό δεν μπορεί να γίνει γιατί εκεί είδη υπάρχει η Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ και δυο δευτεροβάθμια όργανα στον ίδιο κλάδο δεν μπορούν να υπάρχουν.

Διαβάστε περισσότερα  ΈΝΩΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΕΩΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σ.Δ: Εδώ και ένα χρόνο λέω τα ίδια, εδώ και έναν χρόνο σας φλόμωσαν στα ψέματα ότι τάχα είχε γίνει αλλαγή καταστατικού και διάφορα άλλα τέτοια που έχουν αποδειχθεί ψεύδη και δυστυχώς συνεχίζονται.
Το άσχημο σε όλα αυτά είναι ότι αυτή την στιγμή άτομα τα οποία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ συμβασιούχοι πυροσβέστες διαχειρίζονται τις τύχες των συμβασιούχων για να μην χάσουν καρέκλες και αξιώματα και δυστυχώς κάποιοι πολύ ψηλά τους σιγοντάρουν για τους ευνόητους στους περισσότερους από εμάς, λόγους !

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777