10 Απριλίου 2013

Απάντηση Υπουργείο σε ερώτηση 35 βουλευτών για τους Συμβασιούχους και Επιλαχόντες Πυροσβέστες.

Την απάντησή του έδωσε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Δένδιας στους 35 βουλευτές που κατέθεσαν ερώτηση για την πρόσληψη των Συμβασιούχων Πυροσβεστών και την απορρόφηση των Επιλαχόντων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης.
Ένα ακόμα έγγραφο από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης που και δίνει απαντήσεις σε κάποια σημεία και μπερδεύει σε κάποια άλλα !!!

Συγκεκριμένα:
Για τους Συμβασιούχους Πυροσβέστες:
1. Για την ανανέωση της "5ετιας" που όλοι ξέρουμε ότι ΔΕΝ είναι 5ετια αλλά 1 συν 2 έτη, αναφέρει ότι προωθείτε τροποποίηση του Π.Δ 124/2003 για την ανανέωση των ετών αλλά και για τροποποίηση "άλλων συναφών ζητημάτων" !!! 
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ Π.Δ 124/2003 ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ;;; 
Ελπίζω να μην είναι αυτά που έχω στο μυαλό μου και απλός να έγινε κάποιο "τυπογραφικό λάθος"
2. Μαθαίνουμε ότι έχει σταλεί αίτημα για την πρόσληψη των Συμβασιούχων Πυροσβεστών στο Υπουργείο Οικονομικών και στην Γραμματεία της Κυβέρνησης, κάτι αρκετά θετικό. 
Από πληροφορίες γνωρίζουμε ότι ο Αρχηγός λόγω των αυξημένων δασικών πυρκαγιών τις τελευταίες εβδομάδες έχει ζητήσει από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης η πρόσληψη των Συμβασιούχων Πυροσβεστών να γίνει στα μέσα Μαΐου.
Πριν αρχίσουν οι πανηγυρισμοί να υπενθυμίσω ότι η πρόσληψη των συμβασιούχων θα είναι ΕΩΣ 5 ΜΗΝΕΣ όπως πολλές φορές έχω γράψει αλλά και για δεύτερη φορά το αναφέρει σε απάντησή του το Υπουργείο και το βλέπουμε και στο παραπάνω έγγραφο. Αυτό σημαίνει ότι αν "ΜΠΟΥΜΕ" 15 Μαϊου θα "ΒΓΟΥΜΕ" 15 Οκτωβρίου. Με λίγα λόγια, ΔΩΡΟΝ ΑΔΩΡΟΝ !!!

Για τους Επιλαχόντες Π.Π.Υ
Είναι η δεύτερη φορά που ο Υπουργός απαντάει ότι το 50% είναι για καινούργιο διαγωνισμό !!!! 
Αυτό αμέσως έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την απάντηση που έδωσε Ο ΙΔΙΟΣ προ ημερών στον ΣΥΡΙΖΑ και λέει ότι έχει σταλεί αίτημα στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για πρόσληψη Επιλαχόντων Π.Π.Υ όταν μάλιστα και το Αρχηγείο έχει εκφράσει την επιθυμία να καλυφθούν τα οργανικά κενά του Σώματός που όπως αναφέρει πηγή του Αρχηγείου ξεπερνούν κατά πολύ τα 150 !!!!
Επίσης ΟΛΟΙ ξέρουμε ότι το 50% ισχύει για τον πίνακα επιτυχόντων - επιλαχόντων και το παραδέχθηκε και το ίδιο το Αρχηγείο όταν επικοινωνήσαμε μαζί του.
Το συμπέρασμα λοιπόν είναι κάτι που έχω γράψει και άλλη φορά ότι
α) Δεν ξέρουν τι τους γίνετε στο Υπουργείο και απαντούν με αντιγραφή επικόλληση.
β) κάποιοι θέλουν να εκθέσουν τον Υπουργό, γιατί η δική του υπογραφή φαίνεται !!!

ΔΙΑΛΈΓΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΊΡΝΕΤΕ !!!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777