01 Απριλίου 2013

Εβδομάδα Πυροσβεστικής Αγωγής και Ασφάλειας στα Δημοτικά Σχολεία Δήμου Κω (βίντεο)

Εβδομάδα Πυροσβεστικής Αγωγής και Ασφάλειας στα Δημοτικά Σχολεία Δήμου Κω - Μια πρωτοβουλία της Πυροισβεστικής Κω & της Λέσχης Lions

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κω και η Λέσχη LIONS Κω «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» σε μια προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ειδικότερα των μαθητών Δ’, Ε’ & ΣΤ’ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Κω, οργανώνει «Εβδομάδα Πυροσβεστικής Αγωγής και Ασφάλειας» σχετικά με την «Πυροπροστασία».

Με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου (1 η Μαΐου), από Τετάρτη 3 Απριλίου 2013 και ξεκινώντας από το 6 ο Δημ. Σχ. Πλατανίου στις 10:00, θα επισκέπτονται κάθε ημέρα δύο Δημοτικά Σχολεία (13 συνολικά), Πυροσβεστικό Όχημα της Υπηρεσίας Κω μαζί με το πλήρωμά του σε πλήρη εξάρτηση καθώς και εκπρόσωπος της Λέσχης LIONS Κω «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», οι οποίοι θα ενημερώνουν εκπαιδευτικούς και μαθητές για το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά και τους τρόπους προφύλαξης από τις πυρκαγιές, προσδοκώντας να δημιουργήσει κοινωνική και πυροπροστατευτική συνείδηση στους μαθητές. 
Σε προκαθορισμένη ημερομηνία και ώρα, σε αίθουσα του κάθε σχολείου, θα γίνεται προβολή cartoon με τον “Mickey mouse πυροσβέστη”, οδηγιών σχετικά με την πρόληψη και ασφάλεια από πυρκαγιά, καθώς και προβολή της “δράσης” του Πυροσβεστικού Σώματος .
Στη συνέχεια οι μαθητές θα μπορούν να επεξεργαστούν με τη βοήθεια των πυροσβεστών εν στολή, το πυροσβεστικό όχημα, να μιλήσουν στον ασύρματο, να ακούσουν τη σειρήνα, να περιεργαστούν τη μάνικα, να φορέσουν το κράνος του πυροσβέστη, έτσι ώστε να αντιληφθούν και το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος. 

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Κω απάντησε και σε ερωτήματα για τα προβλήματα με το κατεστραμμένο οδικό δίκτυο στο δάσος και σε δύσβατα σημεία σε περίπτωση πυρκαγιάς... στο προσωπικό που υπολείπεται και στην πιθανότητα πρόσληψης εποχικών, όπως και στη δικογραφία για τις περσινές πυρκαγιές που ξεκίνησαν από τους αφύλακτους ανοικτούς σκουπιδότοπους της Κω, για τα οποία έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη...
ΠΗΓΗ: Αegeanews24

Σ.Δ: Αξιέπαινη η πρωτοβουλία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της ΚΩ, χωρίς να περιμένει "ιδιαίτερη πρόσκληση" από κανένα για να προβεί στην ενέργεια αυτή, που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των μικρών μαθητών αλλά και με την γνωριμία τους με το επάγγελμα του Πυροσβέστη !!!!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777