29 Μαΐου 2013

Πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα και οι 1.500 Συμβασιούχοι Πυροσβέστες ακόμα περιμένουν να προσληφθούν !!!


Σε ύφεση είναι οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε Χανιά, Αρεόπολη και Κυπαρισσία ωστόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή για τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι εντάσεως έως και 8 μποφόρ.

Στην Κρήτη προβληματισμό προκάλεσε στους επιτελείς της Πυροσβεστικής το γεγονός ότι από την Τρίτη μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης εκδηλώθηκαν 16 πυρκαγιές εκ των οποίων 8 στο Ηράκλειο, 4 στο Ρέθυμνο και 4 στα Χανιά.
Οι περισσότερες ήταν μικρής έκτασης και αντιμετωπίστηκαν άμεσα ωστόσο οι πυρκαγιές στα Χανιά ήταν αυτές που προκάλεσαν συναγερμό στην Πυροσβεστική καθώς εκδηλώθηκαν μετά τις 23.30 σε τέσσερα σημεία σε μεγάλα χωράφια στιη περιοχή Βαμβακόπουλο. Η φωτιά έφτασε κοντά σε σπίτια χωρίς ωστόσο να τα απειλήσει άμεσα ενώ προκάλεσε υλικές ζημιές στους εξωτερικούς χώρους βιοτεχνικών εγκαταστάσεων.
Στα Χανιά μεταβαίνει την Τετάρτη κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού προκειμένου να ερευνήσει το ενδεχόμενο εμπρησμού λόγω της ώρας και των σημείων που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.
Επίσης στα Χανιά την Πέμπτη στις 10.30 το πρωί θα υπάρξει σύσκεψη παρουσία του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια για την ασφάλεια των τουριστικών περιοχών όπου θα συζητηθεί και το θέμα της δασοπυρόσβεσης.

Η φωτιά στην Κυπαρισσία ξέσπασε στις 10.30 το βράδυ της Τρίτης κοντά στην εθνική οδό που ενώνει την πόλη με τα Φιλιατρά. Λόγω των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν, η φωτιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, απείλησε σπίτια και επιχειρήσεις στην Κυπαρισσία, κάνοντας στάχτη μέχρι στιγμής, πολλά στρέμματα με ελιές.
Δυνάμεις της Πυροσβεστικής του δήμου Τριφυλίας, εθελοντές με μηχανήματα και πολίτες που έβλεπαν τις περιουσίες τους να απειλούνται και να καταστρέφονται, έδωσαν μάχη με τις φλόγες όλη τη νύχτα. Αυτή την ώρα η φωτιά είναι σε ύφεση και προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο επιχειρούν 19 οχήματα με 55 άνδρες της πυροσβεστικής.

Μάχη με τις φλόγες έδωσαν 27 πυροσβέστες με 12 οχήματα και στην Αρεόπολη. Η φωτιά στη περιοχή Τριανταφυλλιά εκδηλώθηκε στη 1.51 της Τετάρτης και καίει χαμηλή βλάστηση. Ο δυνατός αέρας, που έφτανε κοντά τα 10 μποφόρ, έδωσε έκταση στη φωτιά που καίει ακατάπαυστα χαμηλή βλάστηση και ελαιοπερίβολα.

Υπό μερικό έλεγχο έθεσαν οι πυροσβέστες πυρκαγία που εκδηλώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα σε αγροτική έκταση στο νησί της Πάρου. Η πυροσβεστική δύναμη του νησιού επιχειρεί σε δυο μέτωπα της πυρκαγιάς στην θέση Πούντα και στις θέσεις Κάμπος και Γλυσίδια, με 5 οχήματα και συνολικά 15 πυροσβέστες.

Υπό έλεγχο τέθηκε και φωτιά που ξέσπασε στο Ληξούρι της Κεφαλλονιάς.

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ

Σ.Δ: .......................................

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777