19 Μαΐου 2013

Ενωση Π.Π.Υ Ελλάδος - Συνέδριο ΠΟΕΥΠΣ: "ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΣΗ με το μόνιμο προσωπικό σε καθήκοντα και ωράρια εργασίας"

Η Ομιλία του προέδρου μας Καστανίδη Γεώργιου
στο Συνέδριο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
Σας ευχαριστούμε για την πρόσκληση να παραβρεθούμε στο Συνέδριο σας συνάδελφοι του Διοικητικού Συμβουλίου και ευχόμαστε να πάρετε όλοι σας τέτοιες αποφάσεις στις  εργασίες σας ώστε να βρεθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις στα προβλήματα σας .
Η Ένωση  Πενταετών  Πυροσβεστών  ιδρύθηκε και πήρε σάρκα και οστά από τον Οκτώβριο του 2012 με την πρόθεση να ενώσει όλους τους Πενταετείς ώστε να σταματήσει ο διαμελισμός του προσωπικού αυτού,  όπως και να το ωθήσουμε προς την  ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΣΗ του με το μόνιμο προσωπικό σε καθήκοντα και ωράρια εργασίας. 
Πιστεύουμε πως μόνο με αυτόν τον τρόπο θα λυθούν τα περισσότερα και σημαντικότερα προβλήματα των Πενταετών Πυροσβεστών καθώς και του Σώματος.
Στην προσπάθεια μας αυτή έχουμε συντάξει μια οικονομική μελέτη η οποία αποδεικνύει πως με κόστος  0 ευρώ σε πρώτη φάση  με την ένταξη μας στο ειδικό μισθολόγιο των ειδικών φρουρών μπορούν οι Πενταετείς Πυροσβέστες να δουλεύουν όλες τις εξαιρέσιμες ημέρες καθώς και τις Κυριακές καθώς και τουλάχιστο 4 νυχτερινά τον μήνα. 
Την μελέτη μας αυτή που τονίζουμε πως δεν παίρνει ούτε ένα ευρώ από καμιά τάξη εργαζομένων στο Πυροσβεστικό Σώμα την έχουμε καταθέσει στον Υπουργό, στον Γεν. Γραμματέα, στον Αρχηγό καθώς και στην Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ όπως και στην Ε.Α.Π.Σ και ζητάμε και από το συνέδριο σας να την στηρίξετε ώστε το φετινό καλοκαίρι να γίνει κατά το δυνατό καλύτερη αξιοποίηση του προσωπικού των Πενταετών.
 Η Ένωση μας είναι ένα πανελλαδικό πρωτοβάθμιο Σωματείο που εγγράφει στην δύναμη του αποκλείστηκα και μόνο Πενταετείς Πυροσβέστες. Πιστεύουμε πως όταν τα προβλήματα σε ένα κλάδο είναι πολλά, χρειάζεται εξειδίκευση για να επέλθει η λύση τους. Βέβαια όταν ανήκεις σε ένα σύνολο προσωπικού πρέπει να λαμβάνεις υπόψη και τους υπόλοιπους Συναδέλφους. Για το λόγο αυτό είμαστε σε άμεση και καλή συνεργασία και με την Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ καθώς και την Ε.Α.Π.Σ. Πιστεύουμε πως μόνο με την καλή συνεργασία μπορούμε να βρούμε κοινό βηματισμό. Μέσα σε διάστημα σχεδόν 6 μηνών έχουμε εγγράψει στην ένωση μας είδη 750 Πενταετείς Πυροσβέστες και αναμένουμε μέχρι τέλους του έτους να τους διπλασιάσουμε. 
Πρόθεση μας είναι μετά από την Ομογενοποίηση σε καθήκοντα και ωράρια εργασίας να ενταχθούμε και εμείς στην δύναμη της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ έχοντας πλέων κοινά προβλήματα προς αντιμετώπιση.

Πιστεύουμε πως τα προβλήματα είναι κοινά και πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί. Οι 8500 μόνιμοι ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ  και οι 4000  Πενταετείς Πυροσβέστες πρέπει να έχουμε κοινές διεκδικήσεις ώστε να μην αφήνουμε περιθώρια σε κανέναν κακόβουλο να μας χρησιμοποιεί προς δικό του συμφέρον. 
Το ζητούμενο Συνάδελφοι είναι να φτάσουμε εμείς σε εσάς και όχι εσείς σε εμάς. Οι καιροί είναι δύσκολοι και μόνο ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν,  όπως και αυτά που θα έρθουν.

Κλείνοντας θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για  ακόμα μια φορά για την πρόσκληση και να σας προτρέψουμε  από δική σας μεριά να στηρίξετε την ομογενοποίηση του Προσωπικού του ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ, γιατί δεν περισσεύει κανείς και ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε και περισσότερα αλλά και καλύτερα για τον κλάδο των Πυροσβεστών.

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο Συνέδριο σας υγεία σε σας και στις οικογένειες σας .

Διαβάστε περισσότερα στην σελίδα της  ΕΝΩΣΗΣ Π.Π.Υ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σ.Δ: Θεωρώ ότι η ομιλία αυτή δείχνει τον δρόμο για το πως πρέπει οι συνδικαλιστές οργανώσεις του Πυροσβεστικού Σώματος πρέπει να κινηθούν προς όφελος όλων !
Είναι πολλά τα σημεία στα οποία θα μπορούσα να σταθώ, εκτός από την ομογενοποίηση του πυροσβεστικού προσωπικού, και να σχολιάσω αλλά θα μείνω σε δύο μόνο από αυτά:
1ον Ειπώθηκε από τον πρόεδρο της Ε.Π.Π.Υ.Ε ότι "Το ζητούμενο Συνάδελφοι είναι να φτάσουμε εμείς σε εσάς και όχι εσείς σε εμάς.". Θεωρώ ότι αυτό είναι και το κλειδί της συνεργασίας των συνδικαλιστικών φορέων στο Π.Σ. !!!
2ον "Δεν παίρνει ούτε ένα ευρώ από καμιά τάξη εργαζομένων στο Πυροσβεστικό Σώμα". Επίσης πολύ σημαντική επισήμανση διότι έκπληκτοι και οι συνάδελφοι της Ε.Π.Π.Υ.Ε αλλά και οι Μόνιμοι συνάδελφοι άκουσαν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και τέως Υπουργό να λέει μέσα στο Συνέδριο ότι υπήρξε "συμφωνία" σχεδόν κάτω από το τραπέζι, του προεδρείου της ομοσπονδίας των συμβασιούχων πυροσβεστών με την τότε ηγεσία του Υπουργείο ώστε να κοπούν μήνες εργασίας από τους Συμβασιούχους Συναδέλφους στους 4 μήνες και τα χρήματα να δοθούν στους 5ετής. 
Προσωπικά δεν μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση διότι τον Φεβρουάριο του 2012 έγινε ακριβώς το ίδιο, για τους ίδιους λόγους, από τους ίδιους, ώστε να κοπούν κάποια νυχτερινά των μονίμων συναδέλφων !

Εύχομαι σύντομα να γίνει η ομογενοποίηση του Σώματος για καλό και τον εργαζομένων σε αυτό αλλά και του ίδιου του Πυροσβεστικού Σώματος !!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777