26 Μαΐου 2013

Λαμία: Κινδύνευσαν Πυροσβέστες σε πυρκαγιά !!!

Πήγαν για ξερόχορτα και τους βγήκαν φιάλες και γκαζάκια. Όλα έγιναν σήμερα το πρωί λίγο στην Αγία Τριάδα Μώλου, στη Λαμία, όταν μια 86χρονη προσπάθησε να κάψει ξερόχορτα. 
Λόγω του αέρα η φωτιά "ξέφυγε" σε δύο διπλανά οικόπεδα.

Η πυροσβεστική ενημερώθηκε στις 9:35΄ για το συμβάν και στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα, ένα από τη Λαμία και ένα από τον Άγιο Κωνσταντίνο.
Οι πυροσβέστες όταν έφτασαν στο συμβάν είδαν ότι μέσα στο ένα οικόπεδο υπήρχε μια αποθήκη-παράπηγμα η οποία είχε πιάσει φωτιά και επιχείρησαν πρώτα εκεί, χωρίς να γνωρίζουν ότι μέσα υπάρχουν χρώματα, γκαζάκια και τουλάχιστον μια φιάλη προπανίου.

Όπως είπε στο LamiaReport ένας από τους γείτονες, ξαφνικά άρχισαν οι εκρήξεις. Ευτυχώς οι πυροσβέστες φορούσαν κράνη και όλο τον υπόλοιπο εξοπλισμό και ευτυχώς δεν ήταν πολύ κοντά κάποιος από τους περίοικους.
φωτογραφία από το συμβάν.
Όταν εκ των υστέρων ο ιδιοκτήτης της αποθήκης ενημέρωσε ότι μέσα εκτός από τα χρώματα και τα γκαζάκια υπάρχει και φιάλη, οι πυροσβέστες επικέντρωσαν τις προσπάθειές τους εκεί και τελικά έσβησαν την πυρκαγιά χωρίς να υπάρξει κάποια άλλη δυσάρεστη έκπληξη.

Πηγή: lamiarepost.gr

Σ.Δ: Από την αμέλεια μιας 86χρονης κάηκε το 2007 η Πελοπόννησος. Από την ίδια αμέλεια και ανευθυνότητα θα έχουμε και φέτος άσχημα αποτελέσματα.
Αν δεν ενεργοποιηθεί ο νόμος με τα ΠΟΣΤΙΜΑ από την Πυροσβεστική και να σταματήσουμε να λειτουργούμε με το "συναίσθημα" π.χ μωρέ κρίμα είναι η γιαγιά ή έλα μωρέ το χωραφάκι του έκαψε δεν έχει άλλο, τότε είναι μαθηματικά σίγουρο ότι το 2013 θα είναι ένα καινούργιο 2007 !
Κάτι που είδα στο άρθρο και μου άρεσε ιδιαίτερα ήταν ότι οι συνάδελφοι που πήγαν να επιχειρήσουν φορούσαν όλον το απαραίτητο εξοπλισμό και Μέσα Ατομικής Προστασίας, κάτι που το φωνάζω κάθε χρόνο, και αυτός ήταν και ο λόγος που αποφύγαμε τα χειρότερα !

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777